Everlasting love…

1

http://gallery.oneindia.in/hot-pics/spicy-scenes/its-my-love-story/photos-c45-e37200-p150831.html

Zo’n dik zevenentwintig jaar geleden vroegen die twee dolverliefden of onze T. zou willen opdraven als bruidsjongetje in hun suite. Groot gelijk hadden ze. T. was zowat één van de mooiste kinderen die je jezelf kunt voorstellen. Zijn uitstraling en spontaniteit, zijn karakter, zijn noem maar wat, alles was gewoon perfect.  Kon ook moeilijk anders, als je gewoon maar naar de ouders kijkt :).

Het koppel mocht er ook wezen. Zij beeldmooi, een constante lach op haar gezicht alsof die erop gebrand stond. Sympathiek, sociaal, een prachtig figuurtje, een zeer mooi beroep. Hij, neef van mijn lieve schat, leraar, humoristisch, zeer sportief, speelde muziek in een amateurgroepje. Ze kregen drie kinderen en leefden op een wolk. We zagen hen nog een drietal jaar geleden op een familiefeestje. Hij was wat ouder geworden, maar hij haar leek de tijd wel stilgestaan te hebben. Nog altijd die heerlijke lach, echt een feel-good-mens.

We verbaasden ons enkel in het feit dat, als het op de jaarlijkse reis aankwam, ze elk hun eigen gangetje gingen, al dan niet met de kinderen. Hij deed liever een fietsvakantie, waarbij hij het niet ontzag om dagelijks meer dan honderd kilometer te malen, de bagage achterop gebonden. De twee zonen in zijn kielzog, want ze hadden de sportiviteit geërfd van papa. Zij ging dan liever naar zee met hun dochter. Wat zonnen, winkelen, samen een pizza gaan eten. Kamer delen in een simpel hotelletje. Gewoon wat dochters en moeders samen doen.

1

http://meme-pictures.feedio.net/kate-beckinsale-s-daughter-has-mad-hops/media.justjared.com*headlines*2007*09*kate-beckinsale-daughter-swinging-from-arms.jpg/

Of ze dit niet vervelend vonden, zo’n vakantie zonder partner? Welnee, want elk kon op die manier zijn zin doen. Toch?

Gisteren waren we op bezoek bij mijn schoonouders, en we hoorden dat het koppel niet meer samen was. “Zij is er vandoor met haar huisarts!” klonk de ‘beschuldiging’ al meteen in de richting van de vrouw, partij kiezend voor de neef van de familie.

Wat zit er werkelijk achter? Mensen veranderen met de jaren, of we dat nu willen of niet. Bepaalde dingen die we meemaken, situaties op het werk, bepaalde verdere levensverwachtingen. Elk koppel bestaat nog steeds uit twee aparte mensen, twee aparte karakters. We mogen dan nog zo op elkaar zijn ingespeeld, er kan een moment komen waarop het niet meer lukt samen. Ik ben de laatste om een beschuldigende vinger uit te steken naar wie van de twee ook, en ben er zeker van, mocht ik hun aparte verhaal horen, elk wel een andere ‘waarheid’ zal vertellen waaruit we de conclusie zullen moeten trekken dat het misschien best was dat het verhaal daar eindigde.

Ik wens hen beiden van harte toe dat ze nog geluk mogen vinden voor de rest van hun nog relatief jonge leven. Al loop ikzelf er al een hele dag zeer ongemakkelijk van. Het idee dat geen enkele relatie bestand is tegen hevige, soms onverwachte stormen is een zeer nare gedachte… ‘Eeuwige Liefde’ is een zeer mooi woord, maar…

Advertenties

Over Thomas Pannenkoek

Ik ben wie ik ben, vraag mij niet waarom.
Dit bericht werd geplaatst in filosofie en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Everlasting love…

  1. Anoniem zegt:

    Ik ben het 200% met je eens ! Hoe graag je elkaar ook gezien hebt en misschien nog graag ziet, toch veranderen de twee individuen in de loop der jaren. Helaas wordt er meteen al met een beschuldigende vinger gewezen naar één van beide partners die de oorzaak van de breuk is. Terwijl enkel deze twee mensen die reeds al die jaren samenleven de échte reden van de breuk zullen kennen. Zelfs daar hoeft niemand over te oordelen. Je hebt volkomen gelijk nu zijn ze nog in de fleur van hun leven en kunnen ze nog een nieuwe start nemen, anders zouden het bittere mensen worden die elkaar op het einde enkel nog maar zouden haten. Ook voor de kinderen zou de sfeer in huis onleefbaar worden.

  2. annelissen zegt:

    Buitenstaanders die partij kiezen vind ik hoe dan ook een beetje flauw.

  3. Het is geen garantie, maar in mijn eigen huwelijk zie ik zeker Gods bescherming.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s