No stress

Hopelijk komt het niet als een shock over dat Thomas Pannenkoek zich met de kerstdagen zal hullen in een royale portie Pompea

Hopelijk komt het niet als een shock over dat Thomas Pannenkoek zich dezer dagen hult in Pompea’s

“Pompea – no stress”, had ik op reis gelezen op een verpakking dameskousen. Het pakketje was zeer goedkoop, deze kans mocht ik niet laten liggen. De eerste werkdag na mijn verlof in september: ik schoor mijn benen, knipte mijn teennagels ultra kort en trok mijn kousen over mijn voeten naar omhoog.  Twijfelde nog of ik een lange broek zou dragen zoals ik dit normaal doe. Paste als alternatief eens een sexy rokje van mijn lieve deerne, maar kreeg het niet dicht. Dan toch maar die broek, en ik vertrok naar het werk. Geloof mij of niet, géén stress. Doèn, mensen, ‘Pompea’, écht echt doen!

Tot daar de commentaar op de foto van hierboven, maar wat wou ik eigenlijk weer vertellen vandaag? Sla me dood, ik weet het niet meer.

Enfin, het vervolgverhaal ‘veranda’ dan maar. Het moment van de definitieve opmeting nadert. Als de mannen hun woord houden gebeurt dit begin januari ergens, en we moeten zorgen dat onze oude veranda leeg raakt. Om niet alles op het laatste moment te moeten doen zijn we daar geleidelijk aan begonnen. Een paar dingen zullen we nadien niet meer gebruiken, en moesten we te koop stellen. In eerste plaats de veranda zelf. Best nog bruikbaar voor de liefhebber. Hem ‘laten’ weghalen door een gespecialiseerd bedrijf kost ongeveer duizend Euro, hem verkopen zou ongeveer hetzelfde opbrengen in plaats van kosten. Ook dat grenen kastje bijvoorbeeld. Mooi, degelijk maar onpraktisch voor ons. En die accumulatiekachel, een energievreter dat het geen naam heeft. Zelfs het logge televisietoestel dat er nu staat.

Hoe zet je zoiets op Kapaza of 2dehands.be? Hewel, ik heb hierin al een zekere ervaring gekweekt. Eerst rondneuzen welke prijs anderen vragen voor vergelijkbare artikelen, en dan er iéts eronder tariferen. Het is niet mijn bedoeling rijk te worden ermee, ik wil liefst zo vlug mogelijk verlost raken van de dingen. En ja, opnieuw lukte dit wonderwel, zelfs in recordtijd voor de veranda zelf. Enkel de televisie bleef helaas staan.

Misschien begrijpelijk, want tegenwoordig wil iedereen zo’n flatscreen in plaats van die lompe zware bakken ‘van vroeger’. Na het schrijven van een zo volledig mogelijk correcte en aantrekkelijke advertentie voor de andere artikelen was ik een beetje mijn inspiratie kwijt geweest. Geef toe, een tekstje als: “TV te koop, staat lelijk in mijn weg als ik de hond moet uitlaten langs de voordeur” kàn ook niemand in de verleiding brengen, niet? Ik heb twaalf seconden nagedacht, en mijn advertentie aangepast:

“Panasonic breedbeeld-televisie met schermbreedte 71 cm. Ongeveer zes jaar oud. Toestel heeft nieuw ongeveer 600 Euro gekost. Speelt nog als nieuw. Prachtige klank, perfect realistisch beeld. Om een idee te geven: vorige week keken we nog naar een oude cowboyfilm met John Wayne. In een duel schoot hij ietsje teveel naar links, en onze kanariepiet lag dood in zijn kooi. In dezelfde film liet Marilyn Monroe een scheet, en we moesten vluchten voor de stank.
Ideaal voor de woonkamer, maar ook voor uw tweede verblijf, studentenkamer, aan uw jacuzzi of voor op uw privé-jet. Echt een koopje, voor de prijs van 39 Euro heb je amper een afstandsbediening. Goed voor nog jaren kijkplezier! We doen hem weg met pijn in het hart, en hebben al tranen met tuiten geweend voor het komende afscheid. Af te halen in Brugge.”

Dit is geen flauwekul, deze tekst stond letterlijk zo op Kapaza.be en 2dehands.be.

Twee uur, beste lezer, heeft het gekost voordat ik de eerste mail binnenkreeg. “Mijnheer, staat die tv nog te koop? Kun je die eventueel komen brengen naar Ieper?”

Mijn verrassende antwoord en/of het vervolg van het verhaal moet ik laten voor het logje van morgen, want nu moet ik dringend mijn hond uitlaten. Het brave dier staat hier al een kwartier naast me te janken, ik denk dat ze dringend iets moet lossen in het plantsoen van Stad Brugge. Hopelijk geen GAS-boete dit keer…

 

Advertenties

Over Thomas Pannenkoek

Ik ben wie ik ben, vraag mij niet waarom.
Dit bericht werd geplaatst in filosofie en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

20 reacties op No stress

 1. Suskeblogt zegt:

  ik zou ook graag een reactie plaatsen hier maar één van onze katers begint gevaarlijk aan mijn been te knagen, vermoedelijk dat hij honger heeft, dus het zal ook voor morgen zijn.

 2. liese zegt:

  haha, als je naar ieper komt met je tv, spring eens binnen!

 3. Sunnyman zegt:

  Helaas ze zijn bij ons in het dorp niet te verkrijgen die dameskousen. Heb ik dan weer hé. Wil ook best wel eens een dagje zonder stress werken…..

 4. Die kousen, en dat moet ik dan hier lezen, waarom staat zoiets niet in de bijbel van de tijdschriften,…ik ga erop zoek naar en bied ze dan aan via mijn blog, dat is een gat in de markt,…….wij hebben hier trouwen ook zo’n tv in de kinderkamers staan, die vandaag wordt vervangen door een flatscreen, maar hij gaan naar de kringloopwinkel,……

  • Nu je het zegt, Flair heeft in dit geval toch een serieuze steek (of misschien beter: ladder) laten vallen.
   Ik kan je de winkel in Macedonië tonen waar die kousen kunnen worden aangeschaft, op voorwaarde dat ik 3,67% van de winst krijg bij verkoop op je weblog.

   De kringloopwinkel… Verdraaid, dat we daaraan niet hebben gedacht. Bij ons in Brugge zijn ze echter zeer ‘zindelijk’ als het op ophalen van tweedehandsspullen aan komt. Ze zijn bijna zo streng dat het prijsetiketje van de winkel er nog zou moeten aan hangen :).

   Veel succes met het hijsen van de oude TV ! 🙂

 5. Anoniem zegt:

  Hahaha, leuk dat je alles kwijt raakte !

 6. Billy zegt:

  wij probeerden ook om onze tweedehands microgolf en warmeluchtoven kwijt te geraken, maar dat bleek niet zo evident…
  De Kringloopwinkel bleek een betere oplossing!

 7. Die koper van de tv moet welhaast verzot zijn op comedy’s… 🙂

 8. brubeck zegt:

  Normaal zou ik “foto graag” bij begin van je blog willen plaatsen, maar hoewel ik benen in kousen graag zie, dan toch het liefst bij het vrouwelijk publiek.
  En als ik nog iets tweedehands wil verkopen, vraag ik je voortaan als copywriter.. Schitterende beschrijving van een oude bak van een tv.;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s