Vietnam, here we come…

Op 23 april 1616 sterft William en wordt begraven in The Holy trinity Church in Stratford. Inmiddels was Judith reeds getrouwd met Thomas Quiney en Susanna met Dr. John Hall. William z’n vrouw sterft 7 jaar later.

Op 23 april 1616 sterft William en wordt begraven in The Holy trinity Church in Stratford. Inmiddels was Judith reeds getrouwd met Thomas Quiney en Susanna met Dr. John Hall. William z’n vrouw sterft 7 jaar later.

Nog drie weken, beste lezer van deze weblog, en de Pannenkoek staat gepakt en gezakt klaar om samen met zijn edele freule een reis te ondernemen waar hij al jaaaaaren naar verlangt. Naar het schijnt is de koperen blaaskapel van Hanoi volop bezig met oefenen om ons te ontvangen op hun luchthaven.

De dokter specialist wou een datum vastprikken om de behandeling van de strijd tegen de kalk op de supraspinatusspier te beginnen (verbrijzelaar), maar wil dit niet doen voor de reis. “Stel, mijnheer, dat zo’n stukje kalk loskomt tijdens jullie verblijf daar… Ik mag er niet van dromen dat je in een Vietnamees ziekenhuis terechtkomt, dan…”

“.. dan zou het neerkomen op een amputatie, zeker, dokter?” vroeg ik in een poging om grappig te zijn. Vandaag kan ik dit opnieuw, want de pijn is zo goed als verdwenen. Leve de cortisonenspuit. De specialist kon blijkbaar nog lachen met mijn morbide humor.

Het wordt tijd dat ik de taal wat oefen die ik straks zal moeten spreken. Mijn speech bij aankomst in Vietnam zal ongeveer als volgt klinken:

Các bạn thân mến, đi cầu tôi sáng nay là siêu. Nó thực sự có vẻ như một con bò đực đã đặt trong nhà vệ sinh của chúng tôi. Một bánh của £ 10″

Probeer dit niet te vertalen via google translate, want je krijgt een totaal ander resultaat dan hetgeen ik wou bereiken.

Speelt eigenlijk geen rol. Na mijn speech zal ik luid applaus krijgen. We zullen de mooiste plaatsten bezoeken. The Killing Fields zullen letterlijk getransfereerd worden in Strawberry Fields (forever). We zullen gulzig cultuur en gebruiken opsnuiven, hopelijk contact krijgen met de bevolking.

Het is een beetje het verhaal van de wielertoerist die ooit de Tourmalet wil beklimmen. Het begint met een ritje rond de kerktoren, en eindigt… Wij reizen al jaren (zeker nadat de kinderen het nest zijn ontvlogen). Toen de kinderen klein waren de ‘verplichte nummertjes’ als de Ardennen, Spanje,… Nadien de eerste keren de vleugels uitslaan richting Azië, Zuid Amerika, Afrika. Met als groot verlangen ooit eens het land te bezoeken waarrond tijdens onze jeugd zoveel te doen was. Die zinloze dwaze Vietnam-oorlog waar Amerika eens vierkant op zijn bek gegaan is. Of ze daar een les uit hebben geleerd? Pfft… wat dacht je?

Ik schreef vroeger al dat deze reis geboekt werd via een Nederlands reisagentschap.  We reizen ook via Schiphol. Dit betekent zo goed als zeker dat het merendeel van onze medereizigers ‘Ollanders’ zullen zijn. Er zijn een paar leuke itempjes op de site van het agentschap, waaronder het dingetje waarop we kunnen raadplegen hoe onze groep precies in elkaar zal zitten.

1

Moet ik mijn gelukkig achten dat er dubbel zoveel vrouwen zullen meereizen als mannen? Ook dat de leeftijdscategorie aan de zeer hoge kant is? Wat er ook van zij, we trekken het ons allemaal niet aan. We hebben bij een groepsreis altijd de gewoonte om ons zoveel mogelijk van de groep te distantiëren.  Van zodra we er kunnen aan ontsnappen, doen we dit ook. Of met andere woorden: we zien het helemaal niet zitten om zeventien dagen van ’s morgens tot ’s avonds in een kudde te moeten blijven. Asociaal? Het zij dan maar zo…

De valiezen staan al klaar op de gang, nu enkel nog vullen.

Advertenties

Over Thomas Pannenkoek

Ik ben wie ik ben, vraag mij niet waarom.
Dit bericht werd geplaatst in filosofie en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

35 reacties op Vietnam, here we come…

 1. Wat leuk zeg, zal zeker een interessante reis worden! Ik heb je speech trouwens wel vertaald, prachtige woorden, chapeau!

 2. Marion zegt:

  Spannend!!! Dat lijstje…. Hilarisch. Ik zie al het één en ander in detail voor me 🙂

 3. Naar welke kant in Vietnam trek je?? Ik ben benieuwd naar je verhalen, ik kan er gratis naar toe en ik weiger 🙂 onze fabriek ligt daar namelijk en er is een appartement voorzien,…en het zegt me niks,…de vochtige hitte, de mentaliteit,…brrrr, maar langzaam aan begin ik te veranderen want ik denk dat het ook een prachtig land is,..en associaal, ik zou me ook distanciëren 🙂 :-),…

 4. Kristien zegt:

  All right! Een fantastisch vooruitzicht!

 5. judi zegt:

  Uit bovenstaande reacties kreeg ik nog wat meer informatie over jullie schitterende reis. Ik ben blij dat jullie droom eindelijk werkelijkheid word.

 6. Menck zegt:

  Ik wens jullie een zeer fijne reis. En ook veel sterkte tussen al die Ollanders. :mrgreen:
  Hopelijk pleegt u een of meer live-(foto)logjes vanuit Vietnam. Dan lijkt het alsof we een beetje meereizen.

 7. Frans zegt:

  Wij gaan niet mee. Het moeten vast andere Ollanders Ijn die met jullie meereizen. Goede vlucht en veel plezier. En pas op met snuiven.

 8. Suskeblogt zegt:

  benieuwd hoe je zal terugkeren ! 🙂

 9. Als je de taal van dat soort volken niet volkomen beheerst en je wilt toch een speech houden, kijk dan niet vreemd op wanneer je gelyncht wordt…

 10. brubeck zegt:

  Mooie vooruitzichten… doet me er weer aan herinneren mijn Amerika-reis verder in te vullen. 🙂 Ben echt benieuwd naar je ervaringen want Azie staat ook op mijn programma voor de komende jaren. Ik zie wel dat je vrouwelijke medereizigers overwegend in de leeftijdsklasse boven 60 zitten. Dan zit je goed. 🙂

 11. Billy zegt:

  ik ben ook niet zo’n groepsdier, ik ga liever mijn eigen gang
  Alvast veel plezier daar, Thomas!

 12. chrissebie zegt:

  ik vind een groepsreis heel praktisch omdat ze je zelf niet moet rijden, niets zoeken. Maar anderzijds ben ik ook bang van het kuddegevoel. Wij lopen bij een gewone excursie meestal al weg, als ze ons droppen in een winkel of zo! Maar Vietnam moet geweldig zijn, , maar laten we eerst eens beginnen met een weekje phuket. Langere reizen zijn moeilijker met studerende kids , twee katten en een hond; Maar het is je van harte gegund!

  • Deze kuddedieren weten altijd tijdig te ontsnappen uit de groep. Phuket is een mooie plaats om Azië eens te ontdekken, maar een week op dezelfde (toeristisch uitgemolken) plaats is teveel, eigenlijk.

   • chrissebie zegt:

    Ik ben me daar bewust van hoor, maar we zullen al met een ferme jetlag zitten. Dus de eerste dag zal het rusten worden; Ik heb al vier trips op het programma staan; Ik weet best dat het toeristisch uitgemolken is, maar we zitten gelukkig ver van Patong beach.Ik ben vroeger nog in Bangkok en Pattaya geweest, weet al een beetje hoe het daar reilt en zeilt. Maar mijn man is nog nooit in Azie geweest enne, het was een promotiereis van 799 euro per persoon, minder dan een weekje griekenland, dan is de keuze rap gemaakt hé! En het is een radisson Blu hotel dat wel goed scoort bij trip advisor; Ik heb er vertrouwen in;

 13. Joyce zegt:

  Ow geweldig, je gaat zo genieten als je droom werkelijkheid wordt! Ik ben ontzettend benieuwd naar je verhalen bij terugkomst 😀 Kijken of je net zo gaat genieten als ik vorig jaar in Azië gedaan heb 😀

  • We zijn al vaker naar Azië geweest, maar Vietnam stond bovenaan ons lijstje. Tot we arke.nl gevonden hadden leek dit onbetaalbaar, maar nu…
   We zien wel of er reisverhalen op mijn blog komen…

 14. Wens je een fantastische reis, een prachtig avontuur met veel spannende anekdotes. Voor je memoires binnenkort, hé. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s