(Z)wijn van de Lidl

1Vorige week zaterdagmorgen reden we naar Oostburg (Nederland). Wat daar te zien is? Gewoonweg Hollandse gezelligheid, een leuk wandelingetje, het drinken van een kopje warme choco.

We kwamen aan een vestiging van den Duitschen Bezetter, de Lidl. Waarom daar niet eens binnenwippen? Misschien hebben ze er wel een lekker stuk fruit en andere zaken die we in de Brugse Lidl niet terugvinden…

Aan de ingang reeds binnen stootten we op de superaanbieding van de week, of zoiets. Twee flessen Côtes du Rhône 2012 aan vijf Euro. Echt zeer weinig geld –  aan die prijs konden we niet bedrogen zijn.

Gisterenavond hebben we zo’n glaasje gedronken bij de televisie. Onze fles cava was verdampt, en om nu een tweede open te maken leek ons teveel van het goeie. Dan maar eens die wijn uit Oostburg proberen. De smaak was als eerste indruk nog ça va, maar ik hield het toch maar op één glas. Ik had een vreemde nasmaak in mijn mond, precies alsof ik urine had gedronken van een zeewaterbuffel uit Afghanistan.

We zijn gaan slapen, maar van een diepe slaap is het niet gekomen. Niet te geloven wat ik allemaal heb gedroomd. Bewùst gedroomd. Van mijn nachtelijke avonturen kan ik me doorgaans niet veel herinneren, nu dus wel, heel in detail zelfs.

Is mijn fantasie zo verdorven, of ligt het aan die rotte wijn? Wat was het vervelend om op het werk gebodypainted van boven naar onder achter mijn bureau te zitten en ik niet rechtop durfde te gaan staan. Vooraan op mijn kippenborst stond de vlag van Turkmenistan geschilderd, achteraan op de rug een blik tomatensoep van Knorr. Waarom stond nog een telefoon met draaiende kiesschijf op mijn bureau? Waarom liet mijn baas constant van die langgerekte vette scheten en stond in de hoek van het lokaal een kameel te wachten op Godot? Waarom kwam mijn grootvader ineens binnen, met een dikke koord een lange boomstam voorttrekkend dat op een geïmproviseerd karretje lag? Waarom zag ik de blauwe buitenlucht als ik omhoog keek naar het plafond?

Ik heb gedraaid, gewoeld, geworsteld in mijn bed in de hoop toch wat nachtrust te krijgen. Het werd een verloren strijd. Als ik dan eens tien minuutjes slaap vatte, kreeg ik weer van die domme dromen.

Het werd vroeg opstaan. Na het badkamerbezoek werd de rest van de inhoud van de fles door de pompbak gegoten. De tweede fles werd ontkurkt en kreeg dezelfde behandeling.

Nooit, maar dan nooit meer kopen we van die goedkope rode wijn uit de Lidl. Goëthe wist het al…

1

Advertenties

Over Thomas Pannenkoek

Ik ben wie ik ben, vraag mij niet waarom.
Dit bericht werd geplaatst in filosofie en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

36 reacties op (Z)wijn van de Lidl

 1. Liese zegt:

  Hihi, ik heb geluk, vrienden van ons hebben een wijnhandel en alles wat ze ons aanraden is voortreffelijk, zeker als je zelf geen kenner bent is dat een voordeel, want er bestaan toch echt wel van soorten en soorten en soorten hé!

 2. Suskeblogt zegt:

  een vraagje : hoe weet je wat de smaak is van de urine van een zeewaterbuffel uit Afghanistan ?

 3. bentenge zegt:

  Jaja, wie gelooft dat hij ook behoorlijk goede dingen voor quasi niets kan krijgen gelooft in Sinterklaas. En wie gelooft in Sinterklaas droomt te veel 😉

 4. Misschien niet, maar hoe konden we toen weten dat we deze ervaring zeven jaar later opnieuw zouden beleven, maar dan veel dichter bij huis? We vonden het toen al zonde dat die urine van Afghanistan naar Mexico was overgevlogen (of overgefietst, wie zal het zeggen?). Ik denk dat deze drank binnenkort een internationale rage zal worden, maar die is aan mij niet besteed.

 5. Frans zegt:

  Mooi verhaal met een mooie afsluiting.

 6. judi zegt:

  Wel die fles wijn levert wel een grappige log bijdrage op 🙂 toch voor de lezer 🙂

 7. Marion zegt:

  Ik heb het niet meer!!!! Hahaha, wat een verhaal! 🙂

 8. brubeck zegt:

  Creatieve fantasie maar je weet wat ze zeggen: if you pay peanuts, you get monkeys.. En dan te denken dat je vroeger aan de lsd moest om diezelfde visioenen te krijgen.. het is niet meer hetzelfde 🙂

 9. Menck zegt:

  Er bestond al zoiets als ‘boecht van dunaldi’, maar nu is er dus ook ‘(z)wijn van de Lidl’. Ik heb er geen flauw benul van, want ik drink geen wijn. 😉

 10. Heftige ervaring,…….heb dat ooit ook eens voorgehad en heb ik een enorm sterk vermoeden dat men wat in mijn drinken had gedaan,…..maar mss lag het gewoon aan de wijn,……

 11. Na jouw ontkurkende ontboezemingen gaat mij een lampje op waarom Hollanders van die rare kwasten zijn…

 12. Sunnyman zegt:

  k ben sowieso al geen liefhebber van wijnen, laat staan Lidl-wijnen. Na jouw ervaring blijkt dat opnieuw een goede keus van mij te zijn.

  Een straf Belgisch biertje gaat er dan wel weer in, daar neem ik zelfs heftige dromen voor op de koop toe

 13. Hahahaha!
  Ik vind goedkope wijn meestal wel lekker. Zo lang het maar zoet is ben ik blij.

 14. DjeauOui zegt:

  Hoe zit de vlag van Turkmenistan eruit, verdorven fantast?

 15. chrissebie zegt:

  Wel weet je, in de lidl houden ze soms wijnweken en dan zitten daar wel pareltjes tussen hoor! Maar je betaald dan ook al snel 10 euro voor een fles; Wij halen al onze wijn eigenlijk naar Auchan. Maar ik zou heel graag eens investeren in een fleske of 100, maar dan bij een wijnspecialist, waar we de wijn vooraf kunnen proeven! Ja ik lust graag rode wijn , maar goedkope wijn gebruik om te marineren en te koken!

  • Hoe meer wijn in huis, hoe meer we er drinken, dus neen – liever geen honderd flessen!
   Vroeger gingen we ook al een naar Auchan, maar om één of andere reden is dit gebruik verwaterd geraakt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s