Tot begin april ergens… Zie dat ik geen klachten hoor!

Vegetariërs vereniging 'Kotelet uit Tofoe' had zich vergist bij het aanstellen van de cateraar

Vegetariërsvereniging ‘Kotelet uit Tofoe’ had zich vergist bij het aanstellen van de cateraar

Het is zover. De valiezen staan gepakt in de hall, klaar om met ons mee te reizen naar Vietnam.

Het wordt kicken en afkicken. Kicken omdat we eindelijk die bestemming aandoen die mythisch klinkt in onze oren. Afkicken wordt het van de dagelijkse stress op het werk, én van het bloggen. Want eerlijk: de laatste paar maand is toch wat teveel energie gestoken in mijn weblog en het lezen en becommentariëren van mijn  blogroll.

De “Insight Guide Vietnam” is goed doorgefietst en ook de “Dominicus Vietnam”. Kwestie van niet onvoorbereid aan ons avontuur te beginnen. Ik weet van dag op dag wat we zullen doen en bezoeken, ook de dagen waarop we vrije tijd zullen hebben en kunnen genieten van Azië en vooral van elkaar. Het is een feest om met mijn beste maatje op reis te kunnen gaan. Zal nooit eens een ‘woordje’ van stress vallen als we met de valiezen sleuren in stations en luchthavens? Natuurlijk wel, wat dacht je? Het is de eerste keer dat we van Brugge via Brussel naar Schiphol reizen (met drie overstappen dan nog wel).

Het wordt een gezonde combinatie van cultuur, natuur en ontspanning. Ik zou kunnen een reisblog maken, maar wil op onze reis geen pc zien (tenzij misschien om via een internetkrant een klein beetje op de hoogte gehouden te worden van wat zich in ons apenlandje afspeelt).

Geen reacties dus ook op jullie logs. Thomas Pannenkoek zal dus negentien dagen van de planeet verdwijnen. Hopelijk niet letterlijk, want die recent vermiste Boeing vloog over dezelfde wateren als wij zullen vliegen.

We kennen ook de namen van onze medereizigers. Nog nooit meegemaakt, en weer leuk meegenomen met zo’n ‘Ollands’ reisbureau. Het was een beetje hilarisch om te lezen dat dhr Reijs meegaat op reis, mevrouw Van Der Staak, mijnheer Bruin, de dames Molenaar, Schokker en Hummelman. Mevrouw Zaal ook, en zelfs mevrouw Kleinherenbrink. Eén iets staat vast: mijnheer De Rijcke mag af en toe eens trakteren (als hij zijn naam niet gestolen heeft). Wat zijn wij in Vlaanderen saai met onze familienamen Janssens en Peters, Vandenbroecke en Desmet.

Ik hoop als een rijk mens terug te keren. ‘Rijk’ in die zin dat ik wens heel wat ervaringen op te doen. Een (jaloerse) collega zei me toen ze hoorde dat we die reis maakten: “Zelfs al zouden me hem cadeau doen, ik zou er in geen geval naartoe trekken”. Ik heb eens flauw gelachen en hield mijn mond. Jaloerse trien, verdorie!

Mag ik jullie een fantastisch begin van de lente toewensen. Als alles goed verloopt ben ik er weer op 5 april, misschien met een Photo Challenge of wat impressies van onze reis. We zien wel. Feit is dat nu nog niets geprogrammeerd staat voor een latere datum. Het afkicken was dus al een tijdje aan de gang…

Tot Pannenkoek !

Advertenties

Over Thomas Pannenkoek

Ik ben wie ik ben, vraag mij niet waarom.
Dit bericht werd geplaatst in filosofie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

35 reacties op Tot begin april ergens… Zie dat ik geen klachten hoor!

 1. Liese zegt:

  Alligowzeg! Tamusement hé!

 2. aspasiablog zegt:

  Veel plezier daar!

 3. Marion zegt:

  Ik wens je een hele mooie tijd daar. Geniet ervan, take care en kijk je ogen uit je Pannenkoek! X

 4. cornutus zegt:

  Heel veel plezier daaro. Vandenbroecke is toch een van de allermooiste namen die je maar kunt bedenken? Echt prachtig.

 5. Frans zegt:

  Bon voyage. Geniet er met volle teugen van.

 6. Kris10 zegt:

  Veel plezier, geniet ervan! Ik ben ook jaloers geloof ik 🙂

 7. Kristien zegt:

  Geniet van deze onvergetelijke reis, Thomas! Kom veilig en wel terug en wees voorzichtig met je supra-en-nog-wat-pees.

  • 🙂 Ik schreef er niks van in mijn logje, maar vrijdag begon die supra-van-mijn-voeten-pees weer pijn te doen. Het was aandringen om vlugvlug een afspraak bij de specialist te krijgen, maar gelukkig kreeg ik nog net op tijd een extra cortisonespuit.
   Genieten doen we zeker, Kristien, dank je wel!

 8. chrissebie zegt:

  Wat geweldig! ik ben ook zo gebeten door de reismicrobe. Helaas kunnen wij nog niet zo’n lange trips maken, omdat de kinderen, hond en katten er nog zijn. En omdat het te duur is, met twee studerende kinderen, ( enfin volwassenen ). Maar het is je zo hard gegund.
  En wat die hollanders betreft, tja, kan geweldig meevallen. Wat wij wel gedaan zouden hebben is een dag eerder vertrekken naar Schiphol, en daar overnachten, , om het wat comfortabeler te maken voor mijn geradbraakte lijf. heel veel plezier en vooral heel veel verruiming, ( id, een grote rijkdom) , . Veel plezier!

  • :). Gezien we dinsdagmorgen om 9u in de luchthaven moeten zijn, zullen we inderdaad morgen al vertrekken en overnachten bij de luchthaven. Anders komen we geradbraakt toe in Hanoi…
   Eéns de kinderen het huis zijn uitgevlogen komt ook voor jou ongetwijfeld de tijd om weer op reis te trekken !

 9. Suskeblogt zegt:

  amuseer je daar maar en leer maar veel bij zodat je misschien een vietnamees restaurant kunt beginnen als je terug in dit landje bent !

 10. Menck zegt:

  De groeten aan de Vietnamezen van den dezen. Maak er de reis van jullie leven van! (En breng de zon mee als je terugreist.)

 11. judi zegt:

  Geniet van jullie droomvakantie !!!

 12. els zegt:

  Viëtnam, dan denk ik aan broeierige vochtige warmte, vogelspinnen, schorpioenen, slangen, reizigersdiarree…..geniet ervan!
  Nee, geniet ten volle van de totaal andere cultuur, de hartelijke mensen, de lekkere vis- en andere gerechten, de natuur,..
  En kom terug met een valies vol blogideetjes!

 13. bentenge zegt:

  We zijn weer helemaal mee, maar persoonlijk denk ik dat je dus ook in dit logje teveel tijd stak ! Geniet van de reis. Ik ben uiteraard jaloers, maar langs de andere kant … je weet wel he, ecologie 😉 Nevermind. Enjoy ! En sla als je terugkomt gelijk de het-was-leuk-in-Nam logjes over, dat spaart je heel wat tijd 🙂

 14. Eigenlijk zou er voor de vrolijke noot nog een Blijderveen mee moeten.

  Geniet van deze reis, Thomas en eega!

  Gr. Henk

 15. brubeck zegt:

  Ik heb een gigantische leesachterstand maar dit zag ik in een oogopslag: een geweldige vakantie toegewenst, Thomas. Geniet en zorg dat je bij terugkomst weer genoeg foto’s hebt om je blogs te vullen. 🙂

 16. Nachtbraker zegt:

  Een blogachterstand, tell me about it 😉

  Fijne reis, Philemon! Doe ze daar allemaal de groeten! 🙂

 17. Billy zegt:

  het wordt vast wel een hele belevenis, Thomas
  Vietnam lijkt me niet direct de meest voor de hand liggende bestemming voor een reisje, maar je bent goed voorbereid en weet wat je mag verwachten
  Ik wens je alvast heel veel plezier, en kijk al uit naar je uitgebreide verslag!

 18. Joyce zegt:

  Je bent waarschijnlijk al weg, desondanks en zeker niet minder gemeend heel erg veel plezier en een goede reis toegewenst!

 19. Atthesea zegt:

  Wow geniet ervan meneer Pannekoekske! Deze laatlezer wenst je een rijke reis…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s