Sunshine Blogger Award

2

Gisteren ben ik genomineerd voor de Sunshine Blogger Award door Jeanine van –   Het leven is een lekkere krentenbol. –

Grapje, Jeanine, volgens je weblog is het leven geen krentenbol. Je bent nog zeer jong, maar geeft toch een zeer volwassen indruk op je recente site. Het feit dat jij in deze tijden waar ‘geloof’ in de hoek wordt gedrumd op een fiere manier met dit geloof naar buiten komt strekt je tot eer. Een sterke jongedame ben je – volhouden zo! Ik merk dat je nog niet veel reacties op je logjes komen. Ten onrechte, want ik vind ze taalkundig en qua inhoud zeer sterk. Bloggen werkt volgens het pingpong-principe. Het helpt om af en toe bij iemand anders ook eens een reactie achter te laten. Bloggers ervaren graag dat ze gelezen en geapprecieerd worden. Als je wat tijd hebt (op het toilet bijvoorbeeld, voor de verkeerslichten of onder de douche), surf dan eens rond bij relaties van mensen die je nu al volgt, en je zult merken dat de uitdrukking ‘soort zoekt soort’ niet uit de lucht is komen vallen.  Doén, echt waar!

Ik weet niet waar ik die nominatie aan verdiend heb, maar hij is leuk en komt zeker van pas om over te pochen op één of andere receptie. Dank je wel. Je zei me dat ik niet hoefde mee te doen als ik het niet zag zitten, maar hoe kon ik jou dit weigeren? Met vroegere nominaties ben ik steeds ‘creatief’ omgegaan, omdat het de bedoeling is/was mijn privéleven wat af te schermen, maar wie weet ben ik nu wél eerlijker.

Goed, bij deze award horen de volgende regels:
1. Show het logo van de Award
2. Uit jouw waardering naar de blogger toe die jou heeft genomineerd
3. Deel 7 feitjes over jezelf
4. Nomineer 15 bloggers die je bewonder en link naar hun site
5. Contacteer de 15 gekozen bloggers en laat ze weten dat ze zijn genomineerd!

Ik ging eerst regeltje vier en vijf aan mijn laars lappen, want ben iemand die niet graag iemand een gunst vraagt (of valt deze zin al onder regel drie?). Wel, tegen al mijn principes in zal ik er nu wel een aantal aanduiden, hoewel merkelijk minder dan de vijftien zoals vooropgesteld. Denk nu niet dat de mensen die ik niet nomineer minder geapprecieerd worden (want dat gevaar bestaat altijd bij zo’n nominaties), er zijn gewoon bloggers die al zoveel over zichzelf hebben losgelaten dat we hen op den duur binnenstebuiten kennen.

Bij deze nomineer ik dus:

1. Een vrouw met een constructiefoutje (zoals ze zelf zegt): ‘Kribbels uit mijn leven’ Els

2. Chris, de dame met de roze schoenen, met haar blog Ssebie,

3. De eeuwig positieve Billy, met zijn blog ‘houden van het leven’

4. Liese, die haar heart out shout, vaak met de grappigste droge humor uit West-Vlaanderen

Maar nu de invulling van mijn opdracht:

Zeven geitjes over mezelf…

Sorry, de zoveelste Vlaamse-Nederlandse spraakverwarring. Het waren geen zeven geitjes natuurlijk, maar zeven feitjes.

Daar gaat ie…

1. Ik ga fantastisch graag op reis, maar keer al even graag terug naar huis. Toen we gisteren terugkeerden van Corfu en ik met de bus door de straten van Brugge werd gevoerd voelde ik me doodgelukkig

2. Al dat gedoe rond kookprogramma’s tegenwoordig vind ik serieus over de schreef gaan. Geef mij maar een eenvoudige aardappel met volkse groente en een eind worst. Straks moeten we nog avondschool volgen om de dagelijkse kost klaar te maken. Gezelschap is belangrijk bij het eten, niet wat op mijn bord ligt.

3. Ik koop graag zwarte sokken. Als ik er dan één verlies in de was heb ik er altijd wel eentje in reserve om een nieuw paar te vormen

4. Sinds mijn twaalf jaar word ik in de familie beschouwd als specialist in het maken van gehaktbrood. Mijn geheim? Verklap ik niet – weet enkel dat na mijn prestatie nog weinig restjes overblijven in de koelkast

5. Als kind hadden we thuis van die plastic lepeltjes om ijs te eten. Bovenaan was een muntje dat je kon afkraken en verzamelen. Al vlug hadden ik en mijn jongere broer in de mot dat zo’n muntjes (die niks kostten) perfect pasten in de sjiekkebak (kauwgombak) voor de krantenwinkel. Ongelooflijk hoeveel we toen kauwden, tot opeens die automaat verdwenen was.

6. In ons tuinhuis staan drie manuele snoeischaren voor onze haag, terwijl ik die altijd elektrisch snoei. Vorige maand stond er nog een manuele in de aanbieding in de Gamma, maar ik kon nog net weerstaan aan de aankoop ervan

7. Alle zes bovenstaande vragen zijn de waarheid, en niets dan de waarheid, edelachtbare. Dit is de eerste award die ik zonder zwanzen heb ingevuld, waarvoor ik mezelf moet bewonderen.

Ik mikte slechts op vier nominees. Zien die het niet zitten, geen broek gescheurd, dan is het maar zo :).

Kun je hiermee leven, Jeanine? Nog eens bedankt en de groeten aan je hondje !

Thomas

Advertenties

Over Thomas Pannenkoek

Ik ben wie ik ben, vraag mij niet waarom.
Dit bericht werd geplaatst in filosofie. Bookmark de permalink .

41 reacties op Sunshine Blogger Award

 1. els zegt:

  Ik ben superblij met mijn nominatie mr. Pannenkoek! Je weet wel dat de waardering wederzijds is hé? Eigenlijk zou ik de nominatie dus gewoon kunnen terugsturen…. maar dat ga ik niet doen.
  Ik ga mijn best doen om dat ook zo leuk en creatief op te lossen als jij deed. Want je hebt mij weer aan het lachen gebracht met dit stukje!

 2. Liese zegt:

  Jawaddedadde! Ik neem met veel graagte en bloggoesting uw nominatie aan hoor! Bedankt en soon on se bloguueee te lezen

 3. Marion zegt:

  Gefeliciteerd met deze Award. Ik vind ‘m wel zeker verdiend! Bij feitje nummer 5 kwam er een herinnering omhoog. Ik weet nog dat wij vroeger in het dorp een sigarettenautomaat hadden. Wij kregen toen de 5 gulden munt en daar kon je ook een frans muntstuk in gooien. 10 Fr of zo. Dat waren verrekte goedkope sigaretten! Die heeft er ook niet lang meer gehangen toen 😀

 4. chrissebie zegt:

  Hey Pannenkoekje, ik voel me gevleid! Maar omdat ik hem al voor de tweede keer heb gekregen, en ook veel slachtoffers heb moeten zoeken, laat ik iedereen vrij om hem over te nemen of niet! Bye the way, leuke feiten, ik vrees dat ik op mijn blog al zowat heel mijn leven verteld heb! T zal zoeken worden!

 5. Menck zegt:

  Haha, dat van die zwarte sokken herken ik. Hier is het van idem dito.

  Manuele haagscharen zijn fijn voor de finishing touches. 😉

 6. Sommige bloggers vertellen zoveel dat we hen al binnenste buiten kennen, whoehahahahahaha, ik vrees dat ik me aangesproken moet voelen :-),…die sokken, ik heb dat hier ook zo opgelost, ik was die doos “weessokjes” zo beu!!! Leuke award en weeral op een leuke manier opgelost 🙂

 7. jeaninehv zegt:

  Aaaw wat een lieve woorden. Thanks! En waar je het aan verdiend hebt? Nou..omdat ik je blog stom vind. 😛

 8. Suskeblogt zegt:

  proficiat met je nominatie. Zo zijn we weer bezig, Volledig eens met je mening over kookprogramma’s, geef mij maar gewone boerenkost.

 9. chefdelacuisinedelavie zegt:

  Kijk eens aan, heerlijk gehaktbrood?! Dat wordt een rondje trakteren :-p Helaas kan dat niet online, anders graag 🙂

 10. heleen zegt:

  Ik sluit me aan bij de chef! Wanneer ben je in de buurt? 😉
  Snoeischaren; ik begrijp het!
  Heb er nog één voor je liggen, gratis af te halen! Interesse?

 11. Pingback: Kajakpolo | houden van het leven

 12. Paul zegt:

  Herkenbaar van die sokken. Volgens mij is dit voor menig man een overlevingsstrategie.

 13. Joyce zegt:

  Leuk deze tag 🙂 Toch vraag ik me iets af met betrekking tot de zwarte sokken, jij hebt ze dus volledig zwart, zonder links rechts aanduiding (want die variant is hel voor degene die de was opvouwt… 😉 )

 14. DjeauOui zegt:

  Ooooh die 5e. Dat lijkt me nu echt Thomas ten voeten uit! 🙂

 15. Pingback: Sunshine Blogger Award | houden van het leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s