Blauwe regen…

2

Sta me toe nog eens op te scheppen met de liefde van mijn leven. Zij vindt het leuk om te shoppen, zeker nu de solden terug in het land zijn. Dubbel kopen voor de prijs van enkel, wat wil een mens nog meer? Voor ondergetekende is winkelen een ware horror. Tussen de volksmassa door zigzaggen om toch wat sneller dan een slak te bewegen, winkel in winkel uit, ‘die broek’ – neen, dan maar die andere, in een pashokje gaan staan en eerst rondkijken of er geen camera’s hangen die je kunnen registreren in je onderbroek, verkoopsters die per sé willen helpen om te zien of je gat er niet te dik uitziet in deze broek, bbbbwwwwwwèèèèèèèrrrrrrrkkkkkkk ! Echt, kotsen geblazen!

Dan zegt mijn lieverd al eens, mij reeds 35 jaar kennende: “Niet erg, mijn schat, dan ga ik wel alleen. ” Denkt ze er waarschijnlijk bij: ‘dan ben ik van zijn gezaag verlost’, en groot gelijk zou ze daarbij hebben.

Vorige week is ze thuis gekomen met vier grote tassen vol kledij-vangst. Drie voor haar, één voor mij. ‘Fair deal’, denk ik dan, want wat moet ik met al die kleren? Er zaten een paar mooie nieuwe hemden bij. Handig voor op het werk, want propere kledij is één  van de uiterlijkheden die in mijn job worden geapprecieerd. Twee nieuwe pulls ook, toevallig blauw (donker en bleek) omdat ik graag blauwe pulls zie. Passen bij het kleur van mijn ogen, en is eigenlijk al heel mijn leven mijn lievelingskleur.

Zondagavond zijn we gaan slapen. Doen we eigenlijk elke avond, omdat we anders het licht moeten aan laten voor de rest van de nacht, en dat is verspilling. Op maandagochtend ben ik als eerste opgestaan. Ook logisch, want ik moest werken en mijn schat niet. Vlug gedoucht, vlug ontbijt in mijn mond gedraaid en hup terug naar boven om mij klaar te maken om te gaan werken. In het donker, want ik wou mijn schat niet wakker maken.

Waarom zo’n nieuw hemd niet dragen vandaag? Natuurlijk. En die nieuwe donkerblauwe pull? Lekker warm, natuurlijk! Ik trok die vlug aan, griste een das uit mijn dassenlade (of die nu erbij zou passen of niet, wie zou dit merken op 5 januari?), trok mijn schoenen aan en ging in onze Hyundai gaan zitten richting O., waar mijn nieuwe werkdag op me wachtte.

Mijn jas werd aan de kapstok gehangen, en ik trok mijn pull uit om nadien mijn das te kunnen knopen. Ik schrok mij een ongeluk, beste lezer. Op mijn hemd honderden, echt waar, honderden blauwe pluisjes geschonken door mijn nieuwe pull. Het had geen zin eens te frotten aan mijn mouwen, die bleven plakken. Zo één pluisje loswerken kostte ongeveer tien seconden. Miljaarde nondedju! Wat nu? (hé: dat rijmt 🙂 !)

Ik spurtte naar het toilet, scheurde daar als de eerste de beste coca-colaman mijn hemd open, trok het uit en schudde als een bezetene. De vlokjes dwarrelden in het rond als viel er blauwe sneeuw.

In my dreams :(. De vlokjes bleven zich angstvallig vastklampen aan de stof. Het kledingstuk werd weer aan gedaan zodat mijn kippenborst zich kon verstoppen als steeds en ik verliet het toilet. Nog steeds geen collega’s toegekomen? Goed zo. Even mijn agenda checken. Eerstvolgende afspraak over vijfenveertig minuten. Het is, als ik niet te veel moet wachten aan de verkeerslichten, vijfentwintig minuten rijden naar huis.

Terwijl ik nadacht rukte ik mijn jas van de kapstok, sprong in onze Hyundai en spurtte naar huis. Zone 30? Waar?? Oeps, niet gezien, want ik reed te snel. Oranje licht? Oranje is niks voor mij, dit betekent dat Hollanders hier moeten stoppen – Vlamingen mogen doorrijden. Dat oude vrouwtje met het hondje dat de straat wil oversteken met haar rollator? Normaal stop ik voor je, mevrouw, vandaag moet je even wachten.

Record gebroken. Exact twintig minuten later stond ik op onze oprit. Bij het binnenstappen merkte ik dat de ventilator ronkte in het toilet. Mijn lieverd was ondertussen wakker en was een ei aan het leggen. Een rozige walm met de geur van jasmijn kwam van onder de toiletdeur. Wat legt mijn schat toch welriekende kakjes. Ik hou van haar!

Boven werd het hemd nog eens van mijn lijf gerukt. Ik zie mijn figuur in de spiegel en lach mij een kriek. Een ander hemd wordt uit de kast gesleurd, en ik drapeer mezelf ermee. Knoopjes dicht, das aan. Een andere pull erover. Jas terug aan, en spurt terug naar beneden. Lieverd hoort me niet als ik nog eens goeiendag roep. De terugweg naar het werk. Drie rode lichten, het zijn er drie teveel. De rally van Monte Zuma heeft er niks aan.

Ik kom terug binnen op het werk. Het is er kalm, rustig. Drie vrouwen staan klaar om een gelukkig nieuwjaar te kussen. Ik kan niet, kan écht niet, tot mijn grote (twijfelachtige) spijt. “Gelukkig nieuwjaar, collega’s,” roep ik van ver. “Sorry, ik had een probleempje, vlug mijn afspraak voor straks voorbereiden, want…”

Die blauwe sneeuw zorgde letterlijk voor een ‘blue monday’…

Advertenties

Over Thomas Pannenkoek

Ik ben wie ik ben, vraag mij niet waarom.
Dit bericht werd geplaatst in filosofie. Bookmark de permalink .

59 reacties op Blauwe regen…

 1. Rob Alberts zegt:

  Kan dat blauw aanlopen van het lachen?
  Vrolijke groet,

 2. Marion zegt:

  Wat een wereldvrouw. Niet alleen kleding voor je gekocht, ook geregeld dat je onder de zo ongewenste nieuwjaarswensen uit kon komen! Topertje!

 3. Eilish zegt:

  Blauwe regen, ik dacht al, gaat die nu een tuinpraatje schrijven …
  Die trui : een nachtje in de diepvriezer leggen zou kunnen helpen tegen het pluizen. Geen idee of het werkt, ik heb dat zelf nooit geprobeerd, ’t is van horen zeggen …

 4. En dus mag ik proefkonijn spelen 🙂 🙂 🙂 ??
  Welnu, ik zal het proberen en laat je iets weten…

 5. Inge zegt:

  En kon je niet gewoon die trui over dat hemd aanhouden de ganse dag? Dat oud vrouwtje met haar hond is er nog altijd niet goed van… (heb ik van horen zeggen)

 6. Suskeblogt zegt:

  Gisteren heb ik een andere vrouw zitten kussen, ook al waren we niet meer in nieuwjaarsstemming. Gelukkig is het morgen blue monday !

 7. evavertelt zegt:

  Is dat nu een gedacht of begin je steeds meer tipjes van de sluier op te lichten over wie onze mysterieuze pannenkoek nu feitelijk is? 😉

 8. tinyblogt zegt:

  Jawadde, al die topprestaties! Shoppen in volle solden en jij met al je records, wauw.

 9. chrissebie zegt:

  Blauwe regen is nog altijd beter, dan opeens helemaal vol eczema staan. Je moet het leven altijd een positieve draai geven! Maar daar ben je al een specialist in Pannenkoekje

 10. bentenge zegt:

  Ach, regen is een zegen !

 11. De Fruitberg zegt:

  Jij doet dus nog een das aan op ’t werk? Want dat is er nu toch overal echt aan ’t uitgaan hier. 10 jaar geleden ging ik in driedelig pak werken, nu in jeans 😀

 12. Brubeck zegt:

  Hmm, waarom zoveel moeite doen om een ander hemd te gaan halen ? Gewoon staalhard volhouden dat pluisjeshemden de nieuwste modetrend in 2015 is. Nu het nog januari is kan dat en iemand moet de eerste zijn, niet ? 🙂

 13. beaunino zegt:

  Had je dat toch nog briljant opgelost. Dat met die nieuwjaarskussen. Kom er maar eens op!

 14. Joke zegt:

  zolang je nog geen zwarte sneeuw ziet, is er niets aan de hand, dunkt me.

 15. Haha de nieuwjaarswensen ontlopen, dat is een goede blauwe smoes!

 16. Mr.Pannenkoek is een ijdeltuit,….voor wat pluisjes zou Big zoveel moeite niet doen, hopelijk ben je tijdens je rally niet geflist of het profijt van de solden is verdwenen :-),…en dompel je trui even onder in azijn en de diepvries in, maar helemaal pluisvrij wordt ze niet,…….

 17. Harrij Smit zegt:

  Miljaarde nondedju! Wat nu? (hé: dat rijmt 🙂 !)
  Verrassend relaas. Je hebt dus aanleg voor poëzie!!
  Is dat ondanks of dankzij het nachten lang afwegen van jouw voorkeur #proza of #poëzie? 🙂

 18. Menck zegt:

  Ik heb dat altijd met nieuwe sokken. Doe ik ze ’s avonds uit, dan zien mijn voeten zwart van de pluisjes. Fucking hate it. (Ik draag atlijd zwarte sokken, kwestie van er ook mijn zwartgeld in te kunnen bewaren.)
  P.S.: u werd tweemaal geflitst. Dat worden nog ’s dure solden.

 19. Hier komen een paar hele mooie karaktertrekken van den Pannenkoek om de hoek kijken. Opofferingsgezindheid, properheid en taakgerichtheid. En dat alles om geen blauwtje te lopen. 🙂

  Gr. Henk

 20. Joyce zegt:

  Moehahahahhaha dat is ook een manier om er onder vandaan te komen 😉 Nog altijd onbegrip dat mensen het zo erg vinden, ik zou echt jouw ergste nachtmerrie zijn Thomas 😉

 21. Helemaal mee in je verhaal, heerlijk!

 22. heleen zegt:

  Te lui om knoflook te eten???

 23. Liese zegt:

  Zo eens in uw bloten bast zitten met het nieuwe jaar, dàt ging pas een trend voor 2015 zijn.

 24. Hoi Thomas! Ik heb je getagd in de Blog Top Drie Tag + Spam je blog. Veel plezier met het invullen 🙂 >> http://sheritajager.com/2015/01/12/de-blog-top-drie-tag-spam-je-blog. Groetjes Sherita!

 25. Billy zegt:

  en je vrouw vroeg niet eens waarom je zo snel weer thuis was?

 26. Zie je? De blauwe regen is in elke context een uitkomst, jammer dat de pluisjes op je blouse dat niet helemaal hebben begrepen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s