Mijn schat is jarig !

Bij wijze van verrassing heb ik vandaag een dagje verlof genomen om samen met mijn lieverd te genieten van haar verjaardag. We hadden gehoopt dat het mooi weer zou zijn, maar de goden beslisten er anders over. Sint Pieter en al zijn engelen plasten naar beneden, waardoor het een nat boeltje werd. Stortregen was het niet, waarom dan niet eens een dagje naar Gent trekken?

2

Gent is een prachtige stad. Volgens medeblogster Myriam mooier dan Brugge. Dat laatste valt te relativeren, want kort bij het plaatsje waar we ons autootje achterlieten zagen we het beeld van hierboven. Een prachtige shopping-mall waar elke stad stikjaloers zou op zijn. Die twee zwarte voertuigen die je links ziet staan zijn waarschijnlijk lokkers om publiek binnen te krijgen, zoveel ken ik er ook niet van.

Ik ben stout, beste lezer. De foto van hierboven werd genomen in een verloederde wijk net voor de historische binnenstad van Gent. Hieronder mik ik een foto van het aanzicht dat je krijgt als je het hart van Gent binnenstapt. De lucht was zeer bewolkt, maar desondanks werden we warm onthaald door de prachtige eeuwenoude gebouwen die ons verwelkomden.

2

Is dit een prachtige stad of niet? Niet te schatten. Bij mooi weer maakt het geheel een nog fraaiere aanblik, maar telkens doet het panorama van de oude stenen dames die het uitzicht bepalen mijn hart even stil staan. Mooier dan Brugge? Bah bah, een dubbeltje op zijn kant. Het grote verschil met Brugge is dat de kern van Gent zeer mooi (bewaard) is, maar dat buiten deze kern heel wat oppoetswerk dient gedaan of verkrotting zou moeten worden aangepakt. De ganse stad Brugge is prachtig bewaard – aan de verkrotting werd tientallen jaren gewerkt en het resultaat is duidelijk zichtbaar.

We hebben gewandeld door de druppels heen. We hebben fantastisch lekker gegeten bij ons vaste restaurantje in het Patershol (Gök 2) –  linkje
(weinig tralala, maar zeer lekker!)

én genoten van een gemeenschappelijk kenmerk van de West-Vlamingen en de Oost-Vlamingen: het gevoel van fijne humor.

Mijn schat is een jaartje ouder, maar ze lijkt wel een jaartje jonger geworden te zijn 🙂

2

Advertenties

Over Thomas Pannenkoek

Ik ben wie ik ben, vraag mij niet waarom.
Dit bericht werd geplaatst in filosofie. Bookmark de permalink .

46 reacties op Mijn schat is jarig !

 1. chrissebie zegt:

  Ik ga vooral je eetadresje onthouden! En wat de verkrotting betreft, het is erg in Gent! Mijn dochter woont in Gent , vroeger in een echt wak krot, nu iets beter, maar t is nog niet om over naar huis te schrijven. Schandalig welke huurprijzen ze daar durven voor te vragen. Fijn dat jullie van deze dag genoten hebben! Wens je schat een gelukkige verjaardag!

  • Doe ik, Christa, dank je wel :).
   Vergis je niet van Gök, er zijn er twee op een paar honderd meter van elkaar. De GÖk 2 vind ik gezelliger en de bediening is er heel warm. Na het eten een koffietje van het huis. Met leuk gezelschap (vind ik nog het belangrijkste aan ‘gaan eten’) kan het niet kapot…

 2. een gelukkige verjaardag voor jouw schat.

 3. beaunino zegt:

  Gefeliciteerd jullie beiden. Wat een gezellig cadeau! Als dit jaar nog eens in Gent kom, neem ik je tip ter harte!

 4. Harrij Smit zegt:

  Van harte gefeliciteerd met jouw schat. Een dagje Gent lijkt me inderdaad niet verkeerd, zelfs al vallen er wat druppeltjes naar beneden. Die stad staat ook op mijn verlanglijstje – met een koffiestop onzer een verrukkelijke magnoliaboom ten huize van een zekere – in bubbels gespecialiseerde – Myriam 🙂

 5. Eilish zegt:

  Mor allez, ik was vandaag ook in Gent met grote dochter. Had ik het geweten, ik was uw madam drie bezen komen geven 🙂

 6. Sabine zegt:

  Gefeliciteerd! Ik ben dus nog nooit in Brugge geweest, maar Gent vond ik echt een heel mooie en fijne stad 😀

 7. Jaixy zegt:

  Gefeliciteerd met de verjaardag van uw schat!

 8. heleen zegt:

  Gefeliciteerd met de verjaardag van uw vrouw! Fijn dat jullie samen zo hebben genoten.

 9. Lang leve Fidel! En ik heb liever een gat in een beeldhouwwerk dan een beeldhouwwerk…

  Zonnige groet,

  J.B.

 10. Myriam zegt:

  Wel, dat vind ik nu sjiek van jou. Dat je toegeeft dat Gent mooier is dan Brugge, en die verloedering, daar moet je dan echt naar op zoek geweest zijn aan de kanten van Ledeberg, of de Muide. De rest is picobello in orde hoor 😉 Het zal een mooie dag geweest zijn zo samen in Gent.

 11. evavertelt zegt:

  een gelukkige verjaardag voor je schat!
  fijn dat jullie een mooie dag beleefden in gent. voor mij zal dat altijd wel mijn tweede thuis blijven. ik ging er studeren, kende er niemand (vanuit limburg trokken mijn meeste klasgenoten richting leuven of antwerpen, een enkeling naar brussel, maar gent… nee, dat was vér 🙂 )
  ik ben er uiteindelijk 10 jaar blijven plakken. als ik er nu naar toe rijd en ik zie de torens opdoemen, flitst het nog altijd door mijn hoofd “thuis…”

 12. Marion zegt:

  Van harte! Ik hoop dat jullie een mooie dag gehad hebben samen. Dat zal ongetwijfeld, want op wat zonnestralen na waren alle ingrediënten aanwezig. Brugge en Gent. Ik ben in beide geweest, maar ik dronk destijds best veel, dus wat waar was en welke plaats dan mooier was? Geen flauw idee. Die dierentuin was niks, dat weet ik nog wel.

 13. tinyblogt zegt:

  Ook proficiat! Gök is ook mijn favorietje als ik in Gent ben, straks kom ik je daar tegen, dat zou pas zot zijn!

 14. Alsnog gefeliciteerd met je schat! Leuke dag ondanks het mindere weer! Het is jullie van harte gegund! 🙂

 15. Rob Alberts zegt:

  Van harte proficiat voor jullie beiden!

  Feliciterende groet,

 16. De Fruitberg zegt:

  Wens ze een gelukkige verjaardag!

 17. Billy zegt:

  allereerst nog een dikke proficiat aan Mevr. Pannenkoek! Ik zal maar niet vragen hoeveel lentes ze nu telt… 😉
  Ik vind Gent niet mooier dan Brugge, maar wel bourgondischer. Brugge is mooi, véél groener ook dan Gent, dat hebben we afgelopen zaterdag nog aan de lijve mogen ondervinden. Maar naar mijn idee is het veel meer genieten in Gent. Niet verwonderlijk dat zovele Westvlamingen er blijven plakken na hun studies…

 18. Joyce zegt:

  Gefeliciteerd met je liefste en Gent is idd beeldschoon zeg 🙂

 19. onderdeblauweregen zegt:

  Nog gefeliciteerd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s