Hiëronimus Pannecoucke – Amai mijn billen !

Wie dacht dat ik na het voorval dat ik vorige week beschreef nog iets zou gehoord hebben van Dominique, die denkt verkeerd. Niks, maar dan ook werkelijk niks heeft dat kind nog laten weten verdorie. Ik word er zot van, crazy, getikt. Grumpy ook, woedend zelfs, ontgoocheld. Voel me de naiefste mens die op deze aardkloot rondloopt en zou liefst een holletje in de grond maken en me daarin verstoppen tot in de eeuwigheid. Ik doe zelfs de moeite niet om een hospitaalhemd aan te doen zoals Hiëronimus dit deed, neen, ik kruip in mijn blote flikker in dit hol en wens bloemen noch kransen om mij te gedenken. Koop in de plaats een lotje van Domus Dei (voor de Nederlanders onder jullie: met die lootjes moeten jongeren die naar een katholieke school gaan in België verplicht van deur tot deur lopen om die te verkwanselen) of ga eens naar de sauna, zul je meer deugd van hebben dan een krans te kopen om over mijn lijk te leggen.

Er zijn, dit logje inbegrepen, nog vier stukjes die ik mag brengen over mijn queeste van 2015. Nu opgeven zou onnozel zijn.

Gisterenavond zijn we naar de receptie geweest voor de inhuldiging van de nieuwe graafmachine van het merk Vera Peewee. Je weet wel, dat exemplaar dat geschonken wordt door de CEO van deze multinational met als doel hun bekendheid in België aan te wakkeren. Zo’n gratis receptie is altijd meegenomen, in de wetenschap dat Thomas Pannenkoek een echte gierigaard is en al wat gratis is graag meeneemt. Die CEO van Peewee kon mij een beetje aan mijn reet roesten, we zouden wel zien wat de avond zou geven.

En het begon saai, bijzonder saai. Honderden mensen drumden zich in dit nieuwe parkje waar de graafmachine prominent stond te blinken onder wel honderd spots. Veel gekleurde linten ook er rond en wat muziek uit Nieuw Zeeland, want daar zouden de headquarters gevestigd zijn van het bedrijf.

Mijn schat stond te praten met een meisje dat ze kent van de fitness, en ik stond daar een beetje voor spek en bonen. Over tien minuten zou de CEO zijn toespraak houden, nu was de burgemeester van Brugge aan de beurt. Een socialist deze keer, nadat de ‘kaloten’, zoals de christelijke partij smadend wordt genoemd in onze taal, hun scepter een paar jaar terug hebben moeten afgeven. De toespraak ging over economische samenwerking, het feit dat de stadskas kreunde onder al het goeds wat de gemeenteraad de laatste jaren heeft gedaan voor de burger, en meer van deze zever.

“Schattie, wil je Saskia en mij nog een glaasje cava halen, p-l-e-a-s-e? Het is hier zo gezellig praten en aan de bar staat zoveel volk…”

“Your wish is my command,” zei ik in perfect Duits.

Terwijl ik stond te wachten in de rij werden mijn gedachten weer zwart bij het idee wat ik de laatste elf maanden heb uitgespookt. Zou het ooit weer goed komen op mijn werk? De concentratie was er nog steeds niet, en de werksfeer begon eronder te lijden. Mijn zin om te presteren was ook fel afgezwakt. De verkoop van motoren en toebehoren, wat heeft een mens daaraan?

Plots werd wat meer geduwd achter me, en ik gaf een stoot terug met mij achterwerk. Zelfverdediging, heet zoiets. Als reactie begon iemand in mijn billen te nijpen, een ervaring die ik de laatste -pakweg- veertig jaar niet meer had meegemaakt. Mijn reactie was om vooral niet achter me te kijken. Gevolg: een nijp in mijn andere bil. Wie doet nu zoiets? Dan kwam ineens twee handen voor mijn ogen.

“Who am I?” vroeg een lachende meisjesstem.

“Prins Charles van Engeland?” probeerde ik, voelend aan mijn achterwerk, want de nepen waren hartig.

“No, no, you can look at me…”

Ik keek achterom en zag niemand minder dan Kitty, de zus van Dominique.

“Ik probeer te praat Nederlands, maar ikke kan dat niet goed, mijne zus veel beter dat kan, maar zij slimmer is veel dan ik. Jij erg dat vind, of ik spreek Engels?”

“Spreek maar hoe je wil, meisje, maar wat doe je hier?”

“Ikke niet goed weet. We waren wandeling samen maak, en opeens zagen we feest hier licht, dus…”

“Waar is Dominique, waar zijn je ouders?”

Ze lachte geheimzinnig en ontweek mijn ogen.

“Weg zij zijn ikke denk, ikke vraag Nikie om je te contacteer. Ze gedaan dit vandaag, maar jij niet antwoordt zij zegt”

“Dat is dan jammer. Neen, ik kan me niet herinneren dat ze me heeft proberen te contacteren. Wacht, ik kijk even op mijn telefoon…”

Verdikkeme. Ik had mijn telefoon niet op zak. Voor die éne keer dat zulks gebeurt probeert Dominique me te contacteren. Dju toch…

“Mag ik ook jou iets aanbieden om te drinken?”

“Mijn mama zegt geen ik drinken aanvaarden van vreemde mannen,” lacht ze, “maar jij man niet vreemd ikke jou ken jij nonkel Tommy met grote neus. Ikke drink colaatje, ikke mag?”

“Natuurlijk, Kitty, het is net mijn beurt…”

“Danke, nonkel, terug ikke moet naar mijn zus te zoek. Erg jij vind? Als ik ze vind, ik jou terug zoek en wij praat samen kunnen een beetje.”

“Goed zo, blijf niet te lang weg als je wil. Ik heb zoveel te vragen…”

“Hihi, mijn zussie ook. En papa niet meer is boos op Nikie. Misschien… Maar we later wel zien! Tot subiet, nonkel Tommy!” Ze vliegt met de cola in de hand rond mijn nek en geeft een klinkende zoen op mijn wang. Het wordt stilletjesaan een gewoonte.

Ik heb de drankjes uitgedeeld aan mijn schat en haar vriendin, en kwam toen pas tot de conclusie dat ik niks voor mezelf gevraagd heb. Ondertussen was de CEO van Vera Peewee de laatste hand aan het leggen aan zijn speech. Tijd om nog vlug naar de bar te lopen voor een drankje, want na zijn speech werd het betalend en dat wou ik toch niet meemaken…

Na het feestje moest ik concluderen dat ik Kitty noch haar zusje Dominique nog had gezien.  Spijtig…

Nog drie weken te gaan…

 

 

Advertenties

Over Thomas Pannenkoek

Ik ben wie ik ben, vraag mij niet waarom.
Dit bericht werd geplaatst in filosofie. Bookmark de permalink .

33 reacties op Hiëronimus Pannecoucke – Amai mijn billen !

 1. Rob Alberts zegt:

  Misschien moet je dan maar alleen op de herinneringen van die onverwachte zoenen leven?
  Bemoedigende groet,

 2. Brutaal is Kitty wel! Wat moet je vrouw daar wel niet van denken? Nog 3 weken te gaan? Spannend

 3. Spreken doet zij als Yoda. Misschien jij Kitty of Dominique zien jij in Star Wars film?

 4. Eh: ik kruit in dat hol? Ik kruit, jij kruit, wij kruiten? Is da West-Vlaams voe een twa of wa? 😛

 5. De Fruitberg zegt:

  Ik zou het toch opgeven, die zoektocht, en gewoon starten met een andere zoektocht. De heilige graal of zo.

 6. Marion zegt:

  Ik dacht even dat misschien zij en zus één en dezelfde waren, maar je hebt ze ooit samen gezien, dus dat kan het ook niet zijn. Mits je niet stomdronken was van de cava toen en dubbel zag.

 7. Het sneeuwt hier nogal. Tegen roos kan ik Head & Shoulders van Vera Peewee aanraden.

  Warme wintergroet,

  J.B.

 8. terrebel zegt:

  Die katholieke kindertjes noemen wij in Nederland Jehova’s Getuigen: ze moeten ‘van hun geloof’ van deur tot deur en nergens zijn ze welkom. Uitsluitend uit medelijden wil een enkeling met hen praten.

 9. Sabine zegt:

  De dames zeggen graag wat je horen wilt hahaha 😉 Maar kerst is in zicht dus de oplossing ook!

 10. Brubeck zegt:

  Prince Charles die in billen knijpt ? Je hebt wel veel parate kennis.. Benieuwd of dit een vervolgverhaal wordt in 2016 🙂

 11. els zegt:

  Nonkel Tommy met grote neus… de waarheid komt uit een kindermond? 😉

 12. Harrij Smit zegt:

  na een nijp in de bil
  van de petomaan
  komt er toch spoedig
  een climax aan ! ?

 13. beaunino zegt:

  Zonder bril is er al helemaal geen touw meer aan vast te knopen, haha. Ik las: zelfs de werkster heeft eronder te lijden.
  Geluk is met de domme Thomas. Het komt vast in orde. En dan? Ga je hem dan herbegraven?

 14. bentenge zegt:

  Ik snap er niets van, maar ja, het lijkt dan ook op imaginaire nummers.

 15. bentenge zegt:

  6+9i geeft kortsluiting denk ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s