Tot over een paar weken…

AAA1Ze bestaan nog. De appartementjes die je kunt huren in het centrum van een grote stad en die niet beschikken over WiFi. Zo eentje boekten we voor de komende twee weken in Màlaga.

Voor de eerste keer probeerden we het concept uit van Airbnb. Een kamer huren om bij andere mensen leven, hun badkamer en toilet delen, samen ontbijten,.. was voor ons meer dan een brug te ver. Neen, we houden van onze privacy en willen in alle rust genieten zonder ons van wie of wat dan ook te moeten aantrekken. Dat appartementje leek ons de beste keuze met dit doel voor ogen. Een eigen slaapkamer, een eigen badkamertje, een keukentje en een plaats waar een sofa staat en een televisie.

Vorig jaar boekten we nog zo’n gearrangeerde reis naar Portugal (Algarve). We werden door het busje van de reisorganisatie netjes naar ons hotel vervoerd (na eerst zeven andere hotels afgedweild te hebben), kregen een brochure mee met algemene info over de streek en dat was het. Geen host of hostess te zien gedurende de twee volgende weken.  Wat is dan tenslotte de meerwaarde van zo’n gearrangeerde reis?

Nu zochten we een vlucht, en vonden er zelfs eentje met vertrek vanuit Oostende, op een zucht van onze eigen woonplaats. Appartementje dus middenin de belangrijkste te bezichtigen plaatsen. Bakkerijtjes in de buurt, restaurantjes zat en een eigen keukentje als we een gerechtje willen klaarmaken uit de reeks van Pascale Naessens. Jawel, ook wij hebben ons laten verleiden tot haar kookkunsten en voelen ons er goed bij.

Geen WiFi betekent ook niet bloggen. Uiteraard hebben we onze telefoon bij, en zullen we waar we wél WiFi kunnen gebruiken eens contact nemen met de kinderen of de familie om te peilen naar de toestand van moeder. Maar voor de rest wordt het afkicken van het Internet en van de dolle toestanden van het dagelijkse leven. De pilletjes tegen hoge bloeddruk zullen in principe niet nodig zijn (al blijf ik ze uiteraard slikken).

Ik wil mijn lezers danken voor hun trouw bezoek aan deze weblog en voor de vele leuke reacties. Tot begin september ergens, als het God belieft (zoals mijn oma zaliger steeds zei).

Dat ik geen klachten hoor !!

 

Advertenties

Over Thomas Pannenkoek

Ik ben wie ik ben, vraag mij niet waarom.
Dit bericht werd geplaatst in filosofie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

62 reacties op Tot over een paar weken…

 1. Hillechien zegt:

  Ik wens jullie een hele fijne wifiloze vakantie toe.

 2. Menck zegt:

  Fijne, welverdiende vakantie! Of om het eens Jos Ghysen-gewijs te zeggen: bij leven en welzijn tot ergens in september. Geniet ze! (En neem maar heel veel foto’s!)

 3. chrissebie zegt:

  Geniet maar met volle teugen en als het even kan , huur een wagen en trek het binnenland in. Daar hebben wij in juni in elk geval van genoten. Onze reis naar Zuid-Afrika is veranderd naar een reis naar Mexico, wegens te duur , met het verschil in prijs kunnen we nog eens naar Canada. En het daar erop willen we zeker terug naar Andalousie. Het is ons daar zo goed bevallen! Veel plezier Pannenkoekje met uw lieverd!

  • Pannenkoek en ‘auto huren’ horen niet samen. Ik rij eigenlijk niet graag (doe het wel, uiteraard), zeker niet in het buitenland. Alleen al de angst om ergens in Rome uit te komen… Maar ik zag al dat er alternatieven zijn met het openbaar vervoer, dus…

   • chrissebie zegt:

    Ja ik heb geluk dat mijne Wim wel durft , want eerlijk waar wij allemaal gereden hebben, ik zou het niet durven. Maar t was wel heel mooi , tussen de olijfbergen! Anyway, veel plezier!

 4. Eilish zegt:

  Zolang wij maar geen klachten horen uit Málaga 😁😁
  Geniet!

 5. Marion zegt:

  Ik wens je een geweldig fijne, mooie en ontspannen vakantie toe. Geniet ervan. Tot over een paar weken!

 6. Rob Alberts zegt:

  Veel plezier!
  Vrolijke vakantiegroet,

 7. Fijne vakantie en fijne digitale detox! Geniet!

 8. perdebytjie zegt:

  Geniet elke oomblik,Paul!

 9. @matroosbeek zegt:

  Geniet ervan! We horen ergens in september graag hoe het is bevallen!

 10. Myrea zegt:

  Veel plezier en niks doen wat ik niet zou doen! Ik kijk al uit naar de reisfotochallenge met foto’s van Malaga!

 11. tinyblogt zegt:

  ’t Is maar ne keer zeggen maar niet elke Airbnb ga je “samen ontbijten”, de meeste plaatsjes voorzien gewoon ook een keukentje waar je zelf kan nemen wat je wil en vaak zie je van heel je verblijf amper de gastvrouw- of heer.
  In elk geval: veel plezier in het zonnige Malaga!

 12. Koen zegt:

  Veel plezier. En misschien voor een paar dagen een auto huren? Ronda – Granada – Cordoba … het achterland is absoluut de moeite waard.

 13. Liese zegt:

  alléé, pertank, een beetje klachten is altijd leuk om lezen 😉 Enjoyyyyyyy

 14. Mieke zegt:

  Wens jou en jouw schat een fantastische vakantie toe. Puur genieten!

 15. Morgaine zegt:

  Een hele fijne vakantie jullie, lekker genieten en tot over een paar weken!

  X

 16. Een geweldige topvakantie Pannenkoekjes. ..en de gerechtjes van PN zijn geweldig en je gaat daar ook top ingrediënten vinden…see ya

 17. Kathleen zegt:

  Que tengáis unas buenas vacaciones! A disfrutar 🙂

 18. zinderen zegt:

  Succes met afkicken, zal sneller gewend zijn dan je denkt… geniet er maar van!

 19. Villasappho zegt:

  Veel plezier pannenkoek.

 20. Falderie zegt:

  Klachten? Over ons? Onmogelijk!
  Geniet ervan!

 21. Mrs. Brubeck zegt:

  Geen WIFI nodig op vakantie, groot gelijk!
  Een zeer ontspannen vakantie gewenst!

 22. Marianne zegt:

  Fijne vakantie en geniet! Tot wederziens..

 23. Wat heerlijk! Hoop dat jullie volop genieten van het offline samen zijn in gezelschap van Zon! Liefs!

 24. Sabine zegt:

  Heerlijk! Hele fijne vakantie gewenst!

 25. Flavie zegt:

  Geniet van jullie wifi-loze vakantie!

 26. Wij boekten ook eens zonder het te weten een midweekje zonder wifi. Het was zalig! Ik zou het zo terug doen, bewust deze keer. Geniet van de conge!

 27. sandravda zegt:

  Een heel fijne vakantie toegewenst en geniet van het wifi-loze bestaan! Ben benieuwd naar jullie Airbnb ervaring

 28. beaunino zegt:

  Mocht je onverhoopt tòch nog hier belanden voor begin september dan wens ik jullie hele fijne dagen. Ben benieuwd naar je reisverslag!

 29. Yvonne zegt:

  Malaga, ik ben er nog niet geweest (behalve als startpunt voor een reis door Andalusië), maar het moet een prachtige stad zijn, die vaak ondergewaardeerd wordt. En wat heerlijk, lekker zonder wifi. Wij komen soms ook wel eens op zo’n plek en dan moet ik de eerste dag erg wennen. Heb aldoor het gevoel dat ik iets moet en daarna… heerlijk rustig. Genieten! Fijne vakantie!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s