De Thomas Pannenkoek Reisfotochallenge 2016 – aflevering 36

AAA1

Ken je dit koppel?

Misschien zijn het wel ‘Julie et Marcel’, een koppel uit Parijs, waarvan Marcel zich ter gelegenheid van zijn verjaardag mocht laten tekenen door een straatartiest.

Je zou het niet zeggen als je naar hen kijkt, maar beiden zitten ze een hetzelfde trauma. Beiden zien ze zeer graag kinderen, maar om één of andere biologische reden lukte het nooit om de droom van een groter gezinnetje waar te maken. Volgens de specialisten scheelt er niks met het zaad van Marcel, en ook bij Julie vinden ze niet wat er kan aan de hand zijn. Dus blijven ze proberen op een natuurlijke manier.

Marcel zit met een zwaar dilemma. Hij heeft zijn hoofd zot laten maken door een nieuwe collega op het werk. Melissa.  Een half-half Indisch/Engels meisje dat rechten heeft gestudeerd, maar niets wenst te doen met dit diploma. Eigenlijk is ze nog niet overtuigd van wat ze dan wél wil doen, en werkt nu voorlopig als persverantwoordelijke in dezelfde multinational waar Marcel al vijftien jaar werkt. Twee maand terug was er een personeelsfeestje waar de partners niet waren op uitgenodigd, en er werd gul alcohol geschonken. Wat eerst begon als een onschuldig gegiechel bij een glaasje met bubbels eindigde in een stoeipartij in de damestoiletten. Een tekeningetje hoef ik daarbij niet te maken. Vijf minuten ‘plezier’ in een bijzonder ongemakkelijk standje kan een leven verwoesten.

Marcel heeft het zich beklaagd, maar durfde dit nooit bekennen aan Julie. Het geheim wreet aan zijn geweten. Ik heb er geen medelijden mee. Spreek erover, dan ben je van het dilemma verlost. Zoek naar een weg, maak keuzes, bepaal voor jezelf of je nu met Julie verder wil of met Melissa. Misschien vergeeft ze het je wel.

Julie, en dat weet Marcel niet, heeft ook gevoelens. Het is als een plant die, half afgestorven, weer wortel schiet. Haar eerste vriend, Pierre, is onlangs weduwnaar geworden en zocht weer contact met haar. Hier is nog geen gestoei van gekomen, maar ze hebben regelmatig contact via Facebook. Julie durft er Marcel niet over te spreken. Zijn reactie zal, dat weet ze, leiden tot geweld. Niet tegen haar, maar Pierre zal het moeten ontgelden.

Echt, ik ken dit koppel niet. Ik zag die man gewoon poseren, en vond het grappig datj de artiest hem veel te grote oren aanmat op zijn tekening…

(Barcelona, november 2015)

Het fotootje van hieronder is een knipoog naar vriend Bentenge, die net als enkele andere trouwe lezers blijft denken aan de reisfotochallenge. Dikke merci aan jullie !!!

a1

Advertenties

Over Thomas Pannenkoek

Ik ben wie ik ben, vraag mij niet waarom.
Dit bericht werd geplaatst in filosofie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

31 reacties op De Thomas Pannenkoek Reisfotochallenge 2016 – aflevering 36

 1. Hillechien zegt:

  De straatartiest had misschien beter een grote neus getekend aan deze Pinocchio

 2. perdebytjie zegt:

  Hahaa!Vir ’n oomblik het jy my uitgevang met jou storie!Ek dag dis waar en bekommer my dat die mense mos nou hier gaan lees van al die ontrouheid.😳😂

 3. Matroos Beek zegt:

  Een mooi verhaal. Het zou zomaar echt gebeurd kunnen zijn…

 4. Samaja zegt:

  Op het werk van mijn man houdt de baas nog steeds aan met een vrouwelijke collega… Het gebeurt meer dan je zou denken. Leuk hoe jouw verbeelding werkt 🙂

 5. beaunino zegt:

  Ik krijg vaak dit soort ‘geschiedenissen’ binnen van mensen. De paar keer dat ik het dan vroeg bleek ik er niet ver naast te zitten, maar dat zegt natuurlijk niets over de andere keren. Wie weet ben je wel een helderziende pannenkoek.
  Zo’n grote neus is natuurlijk ook een prima antenne voor dergelijke wetenswaardigheden. Of bij gebrek aan een grote duim.
  In Nederland zeggen we 1 week, 2 weken, 1 maand maar 2 maandEN, 1 jaar, 2 jaar.
  Raar…

 6. Mrs. Brubeck zegt:

  Ik vraag me dan gewoon af waarom, als je die mensen ziet zitten, je dan moet denken dat de een de ander bedrogen heeft?

 7. Brubeck zegt:

  Rijkelijke fantasie, mijn beste T. Ik dacht eerder aan de foto de vrees in de ogen van de vrouw te zien: vrees dat de flaporen van haar partner extra in de verf gezet gingen worden. Gelukkig viel dat even mee.

 8. Marianne zegt:

  Wat een prachtverhaal heb je geschreven, heb je al meer gezegd dat je prachtig schrijft.
  Gelukkig een geïlluseerd verhaal, maar die wel in real life kan voorkomen.

  • Begin januari van dit jaar heb ik deze ‘challenge’ op mij genomen. Toen kende je mijn weblog nog niet. In een paar weken tijd heb ik random een vijftigtal foto’s uit mijn ‘archief’ genomen en er een verhaaltje bij gefantaseerd.
   Dank voor het compliment!

 9. Vreemd gaan komt voor op het werk: ik heb het ook al gemerkt. Maar of dit bij deze foto past? Eerder kijkt die man van ‘wat zal dat hier worden’ terwijl madam niet kan wachten om het resultaat te zien.

 10. Rob Alberts zegt:

  Aj, stel dat jij het vervolg te weten komt.
  Bij beide scharrelpartijen wordt een kind verwekt …..

  Vriendelijke groet,

 11. nannonblog zegt:

  Grappig dat je dit soort verhalen verzin, doe ik ook vaak maar niet zo uitgebreid. Ik zou denken hij is altijd vrolijk optimistisch en een groot kind, zij neemt hem niet serieus en slaakt regelmatig een zucht van vermoeidheid, ze doet het er maar mee 😉

 12. Flavie zegt:

  Wat een verbeelding… leuk om te lezen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s