Kan iemand mij een chakra-opener bezorgen?

a1

Vorige donderdag boekte ik een energetische massage. Een ‘zotte goeste’ zoals we dit noemen in Brugge.  De laatste maanden heb ik nogal wat aan mijn hoofd met slapeloze nachten tot gevolg.  Wellness is iets dat me kan ontspannen op zo’n moment. Ik vond op Internet een leuk adresje van een professionele therapeute in de buurt die zich heeft gespecialiseerd in Indische massages.

De dame keek bezorgd na afloop.

‘Heb je problemen de laatste tijd?” vroeg ze me.

“Bwah ja, een beetje wel ja, maar wie heeft die nooit?”

“Ik voel, Paul, dat je keelchakra helemaal dicht zit. Je hoofd voelt opvallend warm aan, je schouders ook. De energiestromen vanuit je hoofd worden volledig geblokkeerd door die chakra en kunnen je lichaam niet verlaten. ”

“Oeie, mevrouw, echt?”

“Ja, Paul, ik heb die proberen te openen, maar het is me maar een klein beetje gelukt. En dat is iets wat je zelf moet oplossen, waar je zelf moet uit raken. Weet je, ik zag het al een beetje aan de kleur van je kledij toen je binnenkwam. Dat blauw, echt typisch voor mensen in jouw geval… Je zult automatisch blijven grijpen naar dit kleur zolang het probleem niet is opgelost. Echt, dat doe je vanzelf…”

Het was toeval dat ik een blauw overhemd aan had. Toen ik opstond sliep mijn vrouw nog als een roos. In het donker nam ik voorzichtig vers ondergoed en een proper overhemd uit de kast, en sloop hiermee naar de badkamer. Misschien kan mijn keelchakra blind zien en leidde hij me automatisch naar het blauwe exemplaar.

“Aan je voet voelde ik een knobbeltje. Heb je last van je blaas?”

“Mijn blaas? Niet dat ik weet…”

“Het kan eventueel ook een cyste zijn. Als je er last van krijgt, misschien eens een dokter opzoeken. Zeker als je last krijgt bij het stappen.”

“Doe ik, mevrouw. Strerk hoe je uit mijn voeten mijn gezondheidstoestand kunt aflezen.”

“Natuurlijk, Paul, via je voeten kan ik zelfs al je ingewanden controleren! Trouwens, ook je rechter schouder zat een beetje vast. Dit heb ik kunnen verhelpen.”

“Dank je wel, mevrouw, hiervoor. Ik was er me niet van bewust, maar een geblokkeerde schouder brengt allicht niet veel voordelen mee…”

“Graag gedaan, daarvoor ben ik er…”

De dame blies de kaarsjes uit, dempte de wierook en verliet op haar kousevoeten haar praktijk. “Spring niet van die tafel na een energetische massage, kom langzaam tot rust…” Ze nodigde me uit om na het aankleden iets te komen drinken in haar keuken.

Ik was tevreden van mijn bezoek. De massage was héél deftig en deugddoend, de zeven diploma’s aan haar muur spraken boekdelen. Jammer echter dat ik weinig geloof kan hechten aan bijvoorbeeld die conclusies van de kleur van mijn kledij. Ik geloof heel zeker in het bestaan van chakra’s en energiebanen, maar om die ‘wetenschap’ te beheersen hebben we nog heel veel te leren van de Aziatische experten ter zake….  Eigenlijk zou ik me heel graag verdiepen in die Oosterse wetenschap. Er is heel wat te vinden op het Internet in dit verband, maar kunst is om het kaf van het koren te scheiden.

Wat die keelchakra betreft: als iemand mij een opener kan bezorgen, dan krijg ik die wel los! Opsturen graag naar: Thomas Pannenkoek, Krommelatstraat 4 te B-8000 Brugge. Steek er ook een gebruiksaanwijzing bij, als je wil.

(het hondje op de foto zat braafjes en verlangend te wachten op zijn baasje terwijl die een bezoek bracht aan een wijnshop / ik vond dit een mooi en teder beeld)

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Over Thomas Pannenkoek

Ik ben wie ik ben, vraag mij niet waarom.
Dit bericht werd geplaatst in filosofie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

48 reacties op Kan iemand mij een chakra-opener bezorgen?

 1. perdebytjie zegt:

  Ongelooflik hoeveel onwetenskaplike bog deesdae op mense afgesmeer word.Klomp gonswoorde soos chagras,energiestrome,karma…is alles twak om onbewysbare snert,deftig en geleerd te laat klink!Ek stuur sommer vir jou ’n vicks suigtabletjie om jou toegetrekte chagrakeel oop te maak😂

 2. Eilish zegt:

  Ik zou je mijn therapeut kunnen aanraden, maar ‘k zou niet graag hebben dat ik straks een zweefteef genoemd word 🙂
  https://secondpartofmylife.wordpress.com/2016/09/08/alternatief/
  Die persoon doet wel wonderlijke dingen met mijn dochter die in de traditionele geneeskunde voor een bepaald probleem opgegeven is (na 3 operaties)

 3. zinderen zegt:

  Een chakra-opener, het is eens iets anders dan een blikopener… ? 😉 Zelf hou ik het bij: er is nog zoveel dat we niet weten en sinds ik leef met een open geest voel ik me veel gelukkiger en zie ik meer…

 4. Morgaine zegt:

  Openers om te dragen bij de keel:

  Keel: Angeliet, Aqua aura kwarts, Azuriet, Chrysocolla, Celestiet, Kyaniet, Lapis lazuli, Larimar, Sodaliet, Tijgeroog

  Wie weet heb je hier iets aan 😛 hahaha

  X

 5. Samaja zegt:

  Ik weet niet zo goed wat ik daar allemaal van moet geloven, maar ik sta er zeker voor open. Ik draag veel blauw, dus mijn keelchakra zal ook niet goed zitten 😉

 6. Matroos Beek zegt:

  Het is zondag. Ga eens uit in een ander kleur hemd – je weet maar nooit … – en ga zeker een biertje drinken, dat smeert de keel.
  Alternatieve geneeskunde kan helpen, denk ik ook. Sterker nog, heb ik ervaring mee.

 7. Hillechien zegt:

  hahaha ik zal wel teveel twee voetjes op de grond zijn ook al moet ik zeggen dat ik er ook best open voor sta, misschien toch ook eens proberen om tot rust te komen, maar kan natuurlijk ook gewoon zelf onder een warme douche springen en dan lekker met een heet kopje thee op de bank in slaap vallen, heerlijk rustgevend

 8. Brubeck zegt:

  Een Brugse Zot is iets wat al heel vaak mijn keelchakra open gekregen heeft. Ik kan je het ten volle adviseren.

 9. Menck zegt:

  Ik ben mij nu al minstens een kwartier aan het afvragen of dit schrijfsel ernst dan wel satire is.

 10. Appelvrouw zegt:

  als je al was ontspannen heeft zij dat weer teniet gedaan met haar chakra theorie

 11. Marion zegt:

  Heerlijk zo’n massage. Ik mag vrijdag. Mijn vriendin, die de massage geeft, werkt ook met chakra’s en zo. Ik ben er niet zo in thuis. Edelstenen en orakel is meer mijn pakkie aan. Ach, zo heeft ieder zijn eigen ding. Massages blijven the best😊

 12. Rob Alberts zegt:

  Gelukkig ben je al geholpen want aan mij zou je niets hebben.
  Nu goed een lekker biertje dan.

  Regenachtige groet,

 13. Marianne zegt:

  Eens brullen als een leeuw, moet je een s kijken hoe je keelchakra open draait.

  Je kan heel veel ‘lezen en zien’ van chakra’s. Helaas heeft ze wel gelijk qua kleding, ook daaraan kun je zien welk chakra de meeste voeding nodig heeft .
  😉 Mooi en leuk logje

 14. chrissebie zegt:

  Ik zou een grote dreupel drinken om uw chakra eens goed te openen. Er is geen betere chacraopener dan een goeie cognac, ( als je dat lust tenminste ) 😉

 15. Liese zegt:

  Ik kijk eens in mijn schuif

 16. Conny zegt:

  Ik sta er met mate open voor. En ik kan daar een heel A4-tje aan wijden waarom. Het feit dat sommige personen daar grof geld mee verdienen, vind ik ronduit schandalig!
  Het lijkt mij dat als er bier en/of wijn naar binnen glijdt, de keelchakra wel open staat, toch? Anders komt het je neus weer uit.

 17. De Fruitberg zegt:

  Duvel is een goede keel-chakra opener. Of een groot glas saké

 18. Als de massage maar deugd heeft gedaan 😉

 19. beaunino zegt:

  Serieus, lijkt me al een tijdje echt iets voor mij om eens te proberen. Denk dat ik een probleem met mijn keelchakra heb. Ik ga eens kijken of ik ‘zo iemand’ in de buurt kan vinden.
  Zonder gekheid.

  P.s: Keek net weer even bij Jx omdat ik een beetje ongerust ben. Heb jij nog wat van haar gehoord verder?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s