Personal Trainer

Onze W. is vorige week drie geworden.

Ondertussen loopt hij ook al school, en is het nu vakantie. Voor zijn ouders is het puzzelen om de opvang tijdens de vakantie te regelen. Zo kwam hij de voorbije drie dagen bij ‘oma en opa Brugge’ logeren.

De jongen is het laatste jaar enorm geëvolueerd. Hij kan zich perfect uitdrukken, heeft flink wat karakter gekregen (in de positieve zin), heeft geen pamper meer nodig, en er zit enorm veel ‘leven’ in.

De eerste twee dagen moest ik zelf werken, en had W. oma voor zich alleen (en vice versa). Het was een feest om na het werk thuis te komen en mijn schat te horen zeggen: “Opa is daar!” Met fonkelende oogjes kwam hij naar de woonkamer gelopen op zoek naar opa Pannenkoek die zich verstopte achter een muurtje. Zijn vraag klonk meer als een commando. “Opa spelen?” Opa werd mee in de tuin gesleurd en werd geen minuut met rust gelaten. Speelgoed kreeg een andere bestemming dan waarvoor het echt dient (je kunt namelijk met alles gooien, sjotten,…) maar geen van ons beiden die zich daar iets van aantrok. Er werd gevoetbald, gefietst, gevanallest. Tot en met een uitstapje naar een terrasje waar hij een ijsje kon eten terwijl opa en oma iets lekkers dronken. Dat ijsje als alternatief, want het kleinkind van Thomas Pannenkoek kreeg geen pannenkoek. De kok van dienst vond het te laat om zijn pan nog boven te halen. De schurk!

Maar ’s anderendaags werd dit onrecht rechtgezet. We hebben samen pannenkoekdeeg gemaakt, en bakten enkele exemplaren die veel lekkerder waren dan die van de voddenkok.

Om maar te zeggen dat we drie heerlijke dagen hebben beleefd. Dat mijn schat en ikzelf moe zijn, dat hebben we er zeer graag voor over. Zo’n personal trainer die zorgt dat we constant in beweging blijven houdt ons jong…

 

Advertenties

Over Thomas Pannenkoek

Ik ben wie ik ben, vraag mij niet waarom.
Dit bericht werd geplaatst in filosofie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

57 reacties op Personal Trainer

 1. Menck zegt:

  Drie jaar is een toffe leeftijd. Kinderen hebben ondernemingszin, zijn leergierig en al behoorlijk mondig. Geniet ervan, opa Pannenkoek!

 2. zinderen zegt:

  Wat een mooie beschrijving van jullie belevenissen met je kleinkind! ❤

 3. Hillechien zegt:

  Leuk om te lezen, zo blijf je lekker jong van lichaam en geest.

 4. Eilish zegt:

  Wat heeft dat kind mooie klare ogen!
  Ik heb al lachend een deal met mijn kinderen om mij de eerste 10 jaren nog niet in de oma-rol te duwen. Ik weet nu al dat ik die kinderen meer dan graag ga zien en alles voor ga willen doen maar ik wil eerst nog wat bekomen van het alleen opvoeden van de kroost zelf.

 5. Matroos Beek zegt:

  Herkenbaar. Wij hebben er hier af en toe ook zo eentje. Altijd genieten.

 6. chrissebie zegt:

  Geweldig is dat! binnen een goeie maand ga ik ook negen dagen Granny spelen, en ik moet je niet vertellen hoe ik er naar uit kijk. Maar voor mij zal het de eerste dagen aftasten zijn en dat kind dat me eigenlijk niet echt kent, de tijd te geven om mij te leren kennen. Maar dat komt wel goed. K zal me in t begin dus keihard moeten inhouden omdat kind niet plat te knuffelen.

 7. De Fruitberg zegt:

  Absoluut leuk tekstje. Dat W jou maar goed doet afzien 😉

 8. Koen zegt:

  Mooi mooi … zeggen wij dan als we heel mooi bedoelen.

 9. Mrs. Brubeck zegt:

  Oh, die ogen, ik smelt instant als “nieuwe” bonni 😀

  • Zijn ogen zullen inderdaad heel wat meisjes doen smelten ;)… We waren op stap en ik zag een zesjarig meisje naar hem kijken. Toen ik vroeg of ze met W. wilde trouwen, was het direct een ‘yes’ 🙂 !!

 10. Kathleen zegt:

  Wat mooi!
  Echt hartverwarmend, ik zie het zo voor me..
  En een prachtig kind ook, amai jong, zo een gezichtje, en die ogen… Waw.

  Maar zeer veel werk he. Als het drie dagen duurt, dan is dat wel plezant, maar ik ben met die van ons vijf jaar thuisgeweest (en in die vijf jaar hoop en al tien dagen “vakantie”), en daar nog altijd van aan het bekomen. In plaats van een broertje of zusje hebben we een hond in huis gehaald :p Dat is toch een pak minder werk, terwijl hij ook heel blij is als ge thuiskomt 😉

  • We hebben twee zoontjes opgevoed tot fantastische jonge mensen. Jong begonnen, we waren vol moed. Vandaag zouden we het misschien niet meer zien zitten om twintig jaar aan een stuk dagelijks het beste van onszelf te geven :).

 11. Rebbeltje zegt:

  Ha de kleine houd jullie goed bezig…blijf je jong bij en ik kan het weten.
  Een voordeel van kleinkinderen is dat ze af en toe ook weer naar huis gaan en je rust kan genieten en uitrusten van de actieve dagen hihi…geniet ervan ze zijn zo groot.
  Groetjes

 12. Evelyne zegt:

  Hihi, dit is leuk om lezen. Opa Pannenkoek 😀 Ik heb zelf geen kinderen, maar ik kan mij best voorstellen dat je heel hard geniet van deze momenten 🙂

 13. Morgaine zegt:

  Ahw, dit soort verhalen lees ik nu het liefste, wat heerlijk om mee te mogen beleven, en wat een ogen heeft jouw kleine zoon! Prachtig!

  X

 14. Die ogen ja, die vallen heel erg op. Heeft ie die van Opa?
  Ja het kost veel energie, zo’n kleintje over de vloer maar oh wat is het genieten!

 15. sandravda zegt:

  Wat een mooi jongetje!
  Je kan beter moe zijn van met je kleinkind bezig te zijn dan van vervelende werkjes!

 16. djaktief zegt:

  Juist dat het voor maar een paar dagen is maakt het leuk. Mooie afleiding van de droefenis van afgelopen tijd. Fijn dat jullie je eraan over konden geven.

  Groetjes,

  Dorothé

 17. joke_dev zegt:

  Wat je zegt, deze week heb ik er drie dagen ook eentje!

 18. Heerlijk om te lezen. Fijn dat je er zo van kan genieten!

 19. Goofball zegt:

  Plezant!

  leuke leeftijd eh. ‘k vind die gesprekken met die kleuters altijd zo plezant

 20. Rob Alberts zegt:

  Als alleenstaande kinderloze bejaarde mis ik dat plezier.

  Ik wens jullie samen nog heel veel plezier.

  Zomerse groet,

 21. Alimonia zegt:

  Zo’n mooie ogen….!

 22. Rebbeltje zegt:

  Nog aan het nagenieten?
  En niet te snel uithuwelijken…gaat al snel genoeg 😉
  Fijn weekend

 23. beaunino zegt:

  Wat heerlijk zo’n blogje van je te lezen. Het zal vast door je hoofd gegaan zijn dat je nu in een paar jaar een generatie bent opgeschoven. Het lijkt me zo bijzonder.

  • Bijzonder, maar ook beangstigend. Zo merkten mijn broers en ikzelf bij het opstellen van het overlijdensbericht van moeder dat wij de volgende generatie zijn die door Piet Met De Zeis zal meegenomen worden…

 24. Flavie zegt:

  Een heel fijn logje om te lezen… en die oogjes… smelt smelt! 🙂

 25. Ik kreeg de tranen in mijn ogen, dat zal ook voor ons de volgende stap worden….kleinkids, ik droom van een kleindochter, maar he, dat is een geheim he 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s