Terrorisme, Trump, fipronil en hondentong

Zie mij hier staan hurken in de startblokken om de laatste week aan te vallen voordat we eindelijk met verlof gaan voor drie weken. Verheug u, want dan bent u minstens twee weken verlost van Thomas Jefferson Pancake, bezieler van deze weblog.

Ik heb een manier gevonden om mijn dag een half uur langer te maken. Heel simpel: ‘negeer het dagelijkse journaal’. De laatste tijd gaat het toch enkel over terrorisme (helaas), fipronil in de eieren en de persoon van Donald J. Trump, de met voorsprong minst populaire president ooit van de Verenigde Staten. Dat we die mens nog drie jaar, vijf maand,… moeten dulden, ik mag er niet aan denken. Voor wie het wil bijhouden: via dit linkje weet je tot op de seconde hoe lang nog. Als hij ten minste voordien niet uit zijn zetel wordt gewipt door zijn eigen partij, wat niet onmogelijk lijkt.

De laatste weken was het weer niet echt denderend. Gelukkig wonen we op wandelafstand van de Brugse binnenstad, en pikken we graag een terrasje mee als de zon dan toch eens doorbreekt. Onlangs zaten we op dit terrasje, lekker in de zon. Mijn schat, die op een paar jaar van tram zes verwijderd is, mooi als nooit tevoren. Wat ben ik verliefd op die vrouw, niet in woorden uit te drukken.

Mijn schat bestelde een roseetje, ik een donkere Leffe, en er mochten gerust wat nootjes bij. Lekker. We praatten wat over koetjes en kalfjes (altijd een interessant onderwerp!), waarbij we ook de stieren niet uit het oog verloren. Onze blik ging gezamenlijk naar rechts. Dit gebeurt nog wel eens, vooral als iets interessants te zien is. De ober kwam twee tafeltjes naast het onze de bestelde drank leveren. Voor mijnheer een doodgewoon pilsje, voor mevrouw een koffie met een toren slagroom op die amper onder de parasol paste.

Ze nam het lepeltje beet uit haar bordje (neem gerust de tijd om u zich de situatie in te beelden), en stak dit in de toren slagroom. Ze lepelde er een monster uit van heb ik je daar, en verplaatste het onder tafel, waar een massieve kwijlende hond er gretig aan begon te likken. Dit herhaalde ze een drietal keer, waarna ze zonder het lepeltje af te kuisen hevig in haar eigen koffie begon te roeren op een manier waarop een bouwvakker cement draait.

‘Bwèèèèrk!’ was de simultane reactie van mijn schat en ikzelf. We keken elkaar in de ogen om onze kotsneigingen te onderdrukken. De ober had dit gezien, en bracht ons elk een groene emmer om onze kots in te deponeren. Wég het roseetje, wég de donkere Leffe. We bestelden dan maar elk een tweede exemplaar, dit keer zonder nootjes. Kaas was ook goed, met een klein kommetje straffe mosterd van het merk Horseradish.

Terug naar de dame met het vieze lepeltje. Nu zal menig hondenliefhebber beweren dat zulks geen kwaad kan, dat de tong van een hond zeer hygiënisch is, zelfs al heeft hij er net z’n hol of zijn waterlozeraar mee afgelikt. Hewel, ik zeg u dat dit echt vies is. Vies maal zevenhonderdvierenzestig. Je mag nu nog zo graag je dier zien, ik vind dit gewoon walgelijk.

Om maar te zeggen, beste lezer, bij deze heb ik jullie een nieuwsfeit gebracht dat veel interessanter is dan fipronil in de eieren of wat die man die zijn toupet achterstevoren draagt uitvreet in het Witte Huis.

En dit is zeer graag gedaan…

 

 

 

 

 

Advertenties

Over Thomas Pannenkoek

Ik ben wie ik ben, vraag mij niet waarom.
Dit bericht werd geplaatst in filosofie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

55 reacties op Terrorisme, Trump, fipronil en hondentong

 1. Rob Alberts zegt:

  Zo net bij het wakker worden lees ik jouw bijlage.

  De foto’s maken dat mijn hele zonnige zondag verpest is …..

  Wat een smerigheid

  Kan ik nu nog wel met een vriendelijke groet eindigen ?

  Geschrokken groet,

 2. De Fruitberg zegt:

  Ik was hier net mijn ontbijt aan ’t eten achter de PC, en ’t smaakt me om één of andere reden niet meer zo goed….

 3. ellymay47 zegt:

  Nou en dat op mijn vroege morgen met een lege buikje zal de gedachte van hondentong wel heel diep wegstoppen voordat ik aan mijn ontbijtje begin….
  Je heb wel gelijk ik durf bijna geen nieuws te kijken met alle ellende in de wereld.
  Maar wens je een hele fijne verlof toe dat je mag genieten van het zonnetje als die nog te voor schijnt komt

 4. staartje zegt:

  Hihihi, heerlijk ge/beschreven.😂😂😂Fijne vakantie

 5. chrissebie zegt:

  Wij hebben een hond en twee katten, en bah, neen, hond moet me niet likken, laat staan dat ik hem aan mijn lepel laat likken. Okee, hij mag af en toe mijn bord uitlikken, misschien ook niet zo hygienisch, maar daarna gaat het bord wel in de vaatwassen of in het warme afwassop. Dierenliefde, het heeft grenzen . En bovendien, is het liefde?? Want slagroom is niet gezond voor een hond. Het is al niet gezond voor ons, laat staan voor een hond. Dus doe je je dier daar geen plezier meer.

 6. De site waar je naar linkt, heeft het wel vooral over open wonden. Die zijn natuurlijk een risico. Van huisdieren kan je ook op andere manieren ziektes krijgen. En ook van samenleven met andere mensen kan je ziek worden. Naar het schijnt is ziek worden nu eenmaal een risico die we allemaal lopen. Zelfs een kluizenaar als Howard Hughes heeft dat moeten ondervinden.
  Al zou ik zelf nooit willen doen wat die dame deed. Nogal dom van haar. En vies.

 7. djaktief zegt:

  Hi Thomas,

  Allereerst een hele fijne vakantie gewenst met je betere helft. Ik zal je schrijftalent om voorstellingen voor mijn ogen tot leven te zien komen node missen de komende tijd.

  Groetjes,

  Dorothé

 8. tinyblogt zegt:

  Niet goed voor het beestje, niet goed voor de eigenaar en niet goed voor wie er op moet kijken. Nogal een geluk dat ik mijn ontbijt al achter de kiezen heb…
  Veel plezier op reis, en misschien kom ik je ooit toch eens tegen op het terras van Du Phare, in vroeger jaren mijn stamcafé (toen het nog meer een café was).

 9. Samaja zegt:

  Merci voor de verstrooiing! Ik vind het ook maar vies. Een kennis vertelde me ooit eens dat haar hondje soms aan haar voeten zat te slobberen en ze dat verfrissend vond. Beikes! Zo mooi hoe je over je vrouw spreekt, ik vind het prachtig dat je nog altijd zo verliefd bent.

 10. bentenge zegt:

  Ben wel blij dat dit onsmakelijke nieuwsfeit, dat ik over had geslagen had ik het geweten, vergezeld ging van een passende foto. Het is echt zoals in een doorsneekrant. Een Foto van mooie dames boven een nieuwsitem over iets helemaal anders 🙂 Kwestie van de lezer te boeien.

 11. Morgaine zegt:

  Oh gatver, ja ik heb ze ook gekend van die mensen, die dan delen met kat of hond, ben absoluut een catlady, maar dat delen? Echt niet!

  X

 12. Mrs. Brubeck zegt:

  Je hebt overschot van gelijk, dat wil ik even duidelijk stellen, maar… er zijn veel viezere dingen die mensen blijkbaar volkomen normaal vinden; je handen NIET wassen na een toiletbezoek is 1000x smeriger dan wat je beschrijft en daar wordt nooit iets over gezegd!

  • Het niet wassen van handen na een toiletbezoek (en, wat mij betreft, ervoor ook) is inderdaad verschrikkelijk vies. Als ik merk dat iemand dit niet doet krijg ik het ook… Zoals bij dat restaurantbezoek waar een kelner twee plasbakken verder dan mij stond, en na zijn boodschap zonder handenspoeling terug de zaal in stapte. Bwah !

 13. Matroos Beek zegt:

  Inderdaad, echt smerig! Maar die liefde voor je mooie vrouw vind ik prachtig!

 14. Rebbeltje zegt:

  Ha ik gruwel niet van het lepeltje likken maar wat ze die hond aandoet…
  Als dierenliefhebber geef je een dier geen menselijk eten
  Zoals mee eten met de pot…maar een lik van een hond ben ik niet vies van
  Onze kinderen zijn er mee groot geworden
  Nog een weekje en vakantie BOFbips

  • Als ik een lik van een hond krijg kan ik niet vlug genoeg bij de Dettol zijn :), maar elk zijn idee hierover natuurlijk. Waarschijnlijk vind iemand die zelf een hond bezit dat helemaal niet erg. Maar, zoals je zegt, ‘menselijk’ eten geven is wel ongepast.

   • Een beetje overdreven. Uiteindelijk heeft elk mens een natuurlijk afweersysteem. Te proper zijn, zou ook niet goed zijn want allergieën in de hand werken. Nog een bemerking: al is soms hoor welke seksuele fantasieën bepaalde mensen er op na houden (orale sex is geen merk van mondwater) en dat nog doen ook, dan draait mijn maag daar toch meer van dan een lik van een hond (of kat). Zolang het maar geen beet is (van een giftig dier), kan ik er wel mee leven.

 15. Mij dank is groot! Ik kan geen fipronil of eieren meer horen!

 16. Zij zegt:

  Daar gaat mijn eetlust :-/
  Ik stelde het me zo voor ! Bwèèèèèèèrk

 17. beaunino zegt:

  Zo ontzettend vies, ik hield heel veel van ons Danoontje, maar dat heb ik toch nooit gedaan. Hoe kan iemand?

  Fijne vakantie alvast samen.

 18. Heel eerlijk gezegd heb ik het eieren eten niet gestaakt. Ja een paar dagen toen de winkel ze niet leverde. Wat die hondentong betreft.. men zegt (ik heb zelf ook heel veel hondjes gehad) dat die schoner is als een deurkruk, maar zou me toch echt te ver gaan hoor… Op zijn Amsterdams zeggen we dan.. Hebbie ’n bakkie? (Om in te kosten dan he). Maar oh wat een ontzettend lieve beschrijving van jouw liefde voor je schat! Zo mooi!!! De ❤ spat er echt vanaf! 🙂

 19. joke_dev zegt:

  Ik wil pannenkoeken zonder melk en eieren 👶🏻

 20. Menck zegt:

  Triple bah, zeg. Alleen een koeientong is niet vies, want die ligt zelfs in de winkelrekken. 😀
  Voor straks: goeie reis en amuseer jullie te pletter!

 21. Flavie zegt:

  Jakkes!!!! Echt vies!!
  Wij kijken ook al geen weken meer naar het nieuws… al het negatieve… we hebben er geen behoefte aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s