De laatste uren gaan in…

Morgen zitten we in een nieuw kalenderjaar. Op verschillende weblogs zag ik een terugblik over het voorbije jaar. Tijd om ook eens achterom te kijken…

Startend in januari met de wetenschap dat de ziekte van mijn moeder steeds maar ernstiger begon te worden. Haar huisarts had in juni een voorspelling gemaakt van ‘misschien nog zes maand’ – die tijd was ondertussen overschreden. Het zouden nog zes extra maanden zorg worden. De laatste paar weken waren heel heftig, vooral toen het mentaal niet meer ging en moeder tegen alles en iedereen in opstand kwam. Ieder van ons broers probeerde op zijn manier te helpen, niet meer dan normaal als het om je moeder gaat.

Op werkvlak was er ook een grote wijziging. Veranderen van vestiging, overstap van een klein gemoedelijk team naar een veel groter geheel waar elk voor zichzelf moet opkomen. Een jaar met een ongezien vlugge evolutie in wetgeving en werkprocessen. Stress is er nog steeds ten overvloede, maar dit wordt gezalfd door de wetenschap dat ik slechts nog twee jaar en vier maand te werken heb en nadien mag genieten van mijn pensioen.

Op gezondheidsvlak eindelijk komaf kunnen maken met de pillen tegen een verhoogde bloeddruk. Een andere manier van eten (zoutarm) en nog meer proberen te bewegen. Dat lijkt te lukken. Enkel in het dokterskabinet blijft die bloeddruk hoog. De stress van het moment, blijkt wel vaker voor te komen bij patiënten.

Op financieel vlak heb ik op 3 maart in de Lidl een doos wastabletten kunnen kopen met dertig procent korting. Dit scheelde toch weer een pak in de besteding van ons huishoudbudget.

Gereisd. Zoals je weet, onze passie. Geen verre reis gemaakt dit jaar, maar toch een weekje Bulgarije, vier dagen Zeeland, twee weken Gran Canaria en vijf dagen Porto. Al bij al best veel gezien de situatie de eerste jaarhelft, maar compensatie was nodig.

Stoelgang. Mooie jaarproductie, zoals steeds schitterende kwaliteit. Van de geur ervan kun je parfums kopen in de betere speciaalzaak.

En ja, naar het schijnt heb ik weer geblogd dit jaar. Straks zal ik een volle vijf jaar aan één stuk bloggen op WordPress. Record, want zo lang hield ik het nog nooit vol. Tot vorig jaar was het leuk de bezoekcijfers te zien stijgen. Was toen te wijten aan de reisfoto’s die ik had gepost en becommentarieerd. Vanaf toen kon het niet anders dan bergaf gaan.

Dàcht ik toen, maar blijkbaar ben ik gedurende 2017 nog iets meer door jullie bezocht geweest dan het jaar voordien. De grafiek toont nog steeds een trapje naar boven. Niet dat ik zo erg wakker lig van die cijfers (die bekijk ik misschien een paar keer per jaar), maar toch doet dit deugd. Die statistieken zijn niets in vergelijking met die van de grote bloggers onder ons, weet ik wel, maar ik schrijf ook slechts twee keer per week. Hartelijk dank voor jullie trouw!

Nu op naar 2018. Wat het volgend jaar wordt? We zien wel. In ieder geval brei ik er zeker nog een vol jaar aan. Zelfde principe. Eén postje op zaterdag met mijn jaarchallenge (info volgt heel binnenkort) en één postje op zondag waar ik wat zever, los uit de pols. En ik kom jullie zo vaak mogelijk opzoeken.

Een prettig uiteinde gewenst, en we klinken samen op een voorspoedig jaar 2018 !

Paul

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Over Thomas Pannenkoek

Ik ben wie ik ben, vraag mij niet waarom.
Dit bericht werd geplaatst in filosofie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

44 reacties op De laatste uren gaan in…

 1. djaktief zegt:

  Keep blogging. Je schrijft goed. Fijne jaarwisseling.

  Groetjes,

  Dorothé

 2. Koen zegt:

  Ook voor jou en je geliefden … een gezond en creatief 2018. En by the way … de wastabletten schijnen in maart in de aanbieding te zijn bij Pick & Pay in Zuid Afrika.

 3. ellymay47 zegt:

  Vooral blijven schrijven geniet er van je schrijfwerk en ga je het komende jaar ook blijven volgen…….ook jij een liefdevol uiteinde en een mooie blog jaar 2018

 4. Ik ben heel erg benieuwd naar je nieuwe jaarchallenge en kom graag weer op bezoek. Tot gauw’ en een mooi uiteinde 🎉

 5. Matroos Beek zegt:

  Wie schrijft die blijft, dus blijven doorgaan. Heel erg genoten van jouw koekjestrommel dit jaar. Ik keek er wekelijks naar uit.
  Maak er een mooi jaareinde van. Ik wens je alvast alle goeds voor 2018!

 6. chrissebie zegt:

  Ik hoop vooral dat jullie ontzettend kunnen genieten van die uitgestelde Zuid-Afrika reis. Daar kijken jullie zo erg naar uit! En voor de rest zoals ik met kerst al zei! Gezond blijven, dan volgt de rest! En ik blijf verder lezen, Pannenkoekje euh Paul.

 7. Vlinder1960 zegt:

  Vooral die wastabletten en de stoelgang. Dat kan een jaar maken of breken!

 8. zinderen zegt:

  Die financial korting is een fantastische bewerkstelliging! Proficiat!! hihihi! Misschien een jaarchallenge waard! 😉 Al zou ik het leuk vinden als je Koekjestrommel blijft verder doen, want daar heb ik echt van genoten! Geniet van je laatste dag en van alle daaropvolgende nieuwe dagen!! 😉

 9. tinyblogt zegt:

  Proficiat met al je behaalde doelstellingen. Ik kijk enorm uit naar je berichten van volgend jaar, en zever er maar gerust op los, ik kan er tegen.
  Ons jaareinde hebben we gisteren gevierd, vanavond vroeg naar bed, denk ik. Tot volgend jaar in den Estaminet? 😉

 10. Mooie cijfers daar kan ik alleen maar van dromen. Ik wens je een heel mooi 2018 toe… Ik probeer de draad weer een beetje op te pakken.

 11. Menck zegt:

  Je hebt een heel trouwe lezersschare, beste Thomas, en net dat is zo fijn. Voor 2018 wens ik je een nóg fantastischer blogjaar toe, en op persoonlijk vlak een jaar zonder hindernissen van welke aard dan ook. Moge de liefde, het geluk en de gezondheid zegevieren!

 12. Rebbeltje zegt:

  Wie schrijft die blijft zegt Matroos
  Nu jij en zij schrijven mooi en dat doe ik dus niet haha
  Probeer jullie te vermaken met al wat ik verzamel en wil delen…of bij gebrek aan beter.
  Maar vind het leuk om blogjes te maken…en dat al vanaf half 2005
  Zonder jullie reacties zou de lol er snel vanaf zijn geweest…maar de paar trouwe bezoekers maken het leuk.
  Fijne jaarwisseling en vooral een gezond 2018

 13. Uiteraard blijf ik heel graag langskomen! Ben erg benieuwd naar de zaterdaginvulling!
  Wens je een fijne jaarwisseling en (nogmaals denk ik zo) alle goeds voor het nieuwe jaar voor jou en je lievelingen!

 14. Harrij Smit zegt:

  Ik wens je ook in het komende jaar een nog weer wat minder hoge bloeddruk en een tot in de perfectie verzorgde stoelgang…

 15. Ik wens je vooral weinig werkstress, weinig zorgen en enorm veel geluksmomentjes, ook die in het kleinste kamertje :-), een fijn 2018!! En als je op pensioen gaat, gaan we dan eindelijk mogen weten wat je professioneel elke dag presteerde, want ik ben razendbenieuwd 🙂

 16. De Fruitberg zegt:

  Ik wens je volgend jaar een leuk blogjaar toe, maar nog veel belangrijker, een goede gezondheid voor jou en je naasten. Oude knarren, zoals ik (bijna) en jij (;-) )beseffen dat maar al te best;-)

 17. Myrea zegt:

  Beste wensen voor dit komende jaar, T.P.! Leuk om te lezen dat je nog steeds goesting hebt om er weer een jaar tegenaan te gaan! Bloggen stond bij mij op een erg laag pitje vorig jaar… andere prioriteiten, geen zin, geen inspiratie, geen zin, veel werk, maar vooral geen zin. Kan gebeuren. Maar ik lees nog steeds met plezier jouw berichtjes. Ben benieuwd naar de nieuwe uitdaging!

 18. Weer een fijn jaar met blogjes achter de rug!
  Ik ben te weinig kunnen komen lezen, naar mijn gevoel. Jammer, want ik lees je stukjes graag! Mijn goede voornemen: meer pannenkoek lezen in 2018!

  Ik kijk al uit naar je uitvindingen postjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s