Drieëntwintig jaar sparen in een wip tenietgedaan!

(even een fotootje hergebruiken, als je het mij toestaat)

Ernst nu. Je leest het al in de titel: drieëntwintig jaar hebben we gespaard. Drieëntwintig jaar! Eerst met ons vieren. Een jaar of tien, en toen waren we nog met z’n drie. Onze jongste bleef nog een viertal jaar en toen is ook hij vertrokken en vergaarden we nog met zijn tweetjes.

Even dapper als voorheen, dat wel. Maar met twee kun je nooit zoveel sparen als met vier.

Er waren de voorbije twee jaar momentjes waarop we ons afvroegen of het niet genoeg was geweest nu. Onze voorraad groeide maar aan, tot een niveau waarbij velen jaloers op ons werden. Want ja, we zijn nogal ‘open’ als dit onderwerp wordt aangesneden. Op familiefeestjes bijvoorbeeld, of die zeldzame momenten waarop de postbode bij ons een bad wil nemen en hij ondertussen conversatie probeert te voeren. Bij zo’n onderonsjes raakt men al vlug zonder onderwerp, en dan is het altijd handig een reserve-item te kunnen aansnijden.

Vrijdag werd het ons teveel. Herinner u de woorden van Paul Vanden Boeynants ergens in de jaren tachtig: ‘Trop is te veel en te veel is trop’. Een stomme uitspraak, maar het blijft de man achtervolgen tot lang na zijn dood. Mijn schat ging naar het toilet voor een grote boodschap (jawel, ook mooie mensen moeten af en toe eens ‘gaan’), en het stonk al vooraleer ze de eerste bolus had gelegd. Dan heb ik Quicke maar gebeld, de gekende Brugse ruimdienst.

Onze septische put is nu leeg. We zijn honderdtwintig Euro armer. Bijna drieëntwintig jaar sparen voor niks geweest. Een hele generatie, eigenlijk. Toen was ik vijfendertig, had ik nog haar op mijn kop, was ik nog jong. Toch in vergelijking met mijn huidige leeftijd. De volgende keer dat men onze put komt ruimen ben ik tweeëntachtig. Zullen we hier nog wonen, meer nog, zal ik nog leven?

Best dat we geen glazen bol hebben, ik mag er niet aan denken dat we op voorhand zouden weten wanneer ons laatste uur is geslagen…

Lekker, hé !

Advertenties

Over Thomas Pannenkoek

Ik ben wie ik ben, vraag mij niet waarom.
Dit bericht werd geplaatst in filosofie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

56 reacties op Drieëntwintig jaar sparen in een wip tenietgedaan!

 1. Hartelijke Hot Hulk zegt:

  Ik heb diep medelijden met jullie! Ik zat eerst aan de cryptovaluta te denken (het zal toch niet) maar nee hoor, meneer heeft het hier over shit!

 2. nannonblog zegt:

  Fe zit een bujzonsere wending in het verhaal, zeer verrassend. Houdt de spanning er wel in. Al zul je met het sparen van nieuwe bolussen de spanning loslaten, shit man 😀

 3. Verwacht je hier, afgaande op de titel, een somber verhaal over spaargeld en de inhaligheid van banken, dan komen we weer bedrogen uit. Dus heeft niemand ten huize Pannenkoek een financiële kater overgehouden aan het Arco debacle? ik hoop het maar.
  Ik gebruik al jaren een biologische activator voor de septische put. Een jaar of 5 geleden moesten werken gedaan worden aan dat ding (toch aan de afvoer want met het verzakken van een deel van de oprit was de afvoer ook beschadigd) en toen is de septische put geleegd. Toen kreeg ik vervelende opmerkingen over wat zich daarin bevond. Sindsdien let ik op: enkel nog biologisch afbreekbare kuisproducten en op tijd en stond zo’n biologische activator. Dus geen blokjes meer die in het toilet hangen. Bij ons moet je eerst een stuk van het gazon verwijderen voor men aan die septische put kan dus beter voorkomen dan dat die weer eens moet geleegd worden.
  mvg

  • Hier idem. Niks van chloorhoudende reinigingsprodukten, blokjes in het toilet,… Enkel op die manier kan vermeden worden dat om het jaar die put moet worden geledigd. Die man van Quicke was zeer verrast dat het van ons 23 jaar heeft geduurd vooraleer we hem moesten legen…

 4. Haha Thomas, ik moest ook even schakelen. Het is een mooie opbouw.

 5. Liese zegt:

  1 keer in 23 jaar? Dat moet beter kunnen!!!

 6. Rebbeltje zegt:

  Ja we sparen wat af maar dit afscheid zal je toch niet erg vinden ?
  Ja als je vooruit gaat kijken…ach tegenwoordig worden we ouder en reis jij vast nog met je 82 de aarde over…fijne zondag

 7. Samaja zegt:

  Lijkt me heel goed te doen, als je die maar een keer om de twintig jaar moet laten uitkuisen. Je kan weer beginnen sparen zie 🙂

 8. Menck zegt:

  Te onzent gebeurt de strontputlediging om de vier à vijf jaar. Het bewijst dat onze beider rectale productie onverminderd hoge ogen gooit. Ajje moe kak’n moej kak’n, nietwaar?

  Aparte foto, die laatste. Vooral als je, zoals ik, net een worstenbroodje aan het eten bent.

 9. Harrij Smit zegt:

  Van harte proficiat met uw beider volharding! De beloning is niet mis: in één keer van al uw shit af.

 10. perdebytjie zegt:

  Dis nou ’n strontspulletjie!

 11. Kathleen zegt:

  Hier heb ik toch flink aan moeten doorlezen voor ik in de mot kreeg dat er stront aan de knikker zat 🙂

 12. Evelyne zegt:

  Zoals velen was ik even bedrogen door alleen de titel te lezen. Ik las tot het eind en had toen pas door over wat het eigenlijk ging. Mijn God.. 😀

 13. Eilish zegt:

  Een shitty diner gaat er nu ook niet direct van komen…

 14. bentenge zegt:

  De interest stelt toch niets meer voor dus je kunt het maar beter gebruiken.

 15. Nu moeten jullie weer helemaal opnieuw beginnen met sparen… 😦

 16. Je blijft lekker in dit onderwerp hangen hé 😂

 17. Koen zegt:

  Je fascinatie met ‘shit-onderwerpen’ blijft een constant gegeven. In je stukjes, soms zelfs in je reacties. Ergens in je familie – voorvaderen – had vast iemand als lijfspreuk: “Overal schijt aan hebben”.

  • Het overkomt me gewoon, Koen. Het ruimen van die put bijvoorbeeld. Je kunt dit links laten liggen, maar je kunt er ook gewoon een logje over maken. Het lucht op :), en het doet ook iets aan de oneerlijkheid dat over dit onderwerp te weinig te lezen is in de literatuur of de dagelijkse berichtgeving.

 18. Hillechien zegt:

  Een keer legen in de 23 jaar wauw hij werkt wel die put van jou.

 19. Dat moet nogal een put zijn, whoehahahahahahahahaha

 20. els zegt:

  Na het ledigen van je kakput voel jij je vast zo gelukkig als een vlieg op een drol….

 21. sandravda zegt:

  Dacht eerst dat het over iets heel anders ging….

 22. met de beerput mee, wie had dat 25 jaar geleden kunnen denken?…

 23. Rob Alberts zegt:

  Wat een spaarzin …

  Het is toch wel goed terecht gekomen?
  Hier zijn archeologen altijd gelukkig als zij weer eens door een oude beerput mogen zoeken.

  Schone groet,

 24. “Schijt je rijk” is dus duidelijk niet aan jullie besteed. Hopelijk zit je nu niet te diep in de put.

  Warme groet,
  PvdM

 25. Etje! Moest dat nu echt die foto :p

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s